MARUŠIĆ NA BUZETSKOJ UTRCI

Prvu utrku fotografirao kao dječak, jubilarnu četrdesetu vozi!

0
Robert Marušić kraj svog Citroena za utrku
Robert Marušić kraj svog Citroena za utrku

Imao je 11 godina kada je sa svojim fotoaparatom Zenith-E fotografirao bolide na prvoj buzetskoj brdsko-brzinskoj utrci. Za jubilarnu 40. buzetsku utrku Robert Marušić izvan konkurencije vozi Citroen AX Gti od 1400 cm3 i 135 kW.

Vilijam Prodan mu je pomogao nabaviti vozilo za utrku, Valter Nežić ga je obukao, a najznačajniji sportski buzetski automobilistički rekvizit nalazi mu se na glavi - to je kaciga šampiona Branka Bašića kojom je 80-ih godina osvojio sve što se moglo!

 

Za one koji ne znaju, Robert Marušić je buzetski DJ iz 80-ih godina, estradni manager iz 90-ih godina, radijski voditelj, kreator mnogih buzetskih turističkih promotivnih projekata, istaknuti je član Udruge tartufara Istre i organizator sajmova tartufa.

Trenutno je dopredsjednik buzetske oldtimer udruge 'Buzet Classic Club' i vlasnik restorana Stara Oštarija u starom gradu Buzetu koji ima licencu 'Tartufo Vero'.

U spomen na sjećanje brendova iz 80-ih godina, njegov je Citroen za jubilarnu buzetsku utrku oblijepljen reklamama iz toga doba: bezalkoholno piće za mlade Fla-vor-aid, legendarne žvakaće gume Bazooka Joe, najpoznatije žvakaće iz Trsta Big Booble i Buzetski teran. Umjesto registarske oznake stavio je parolu buzetskih rukometašica i rukometaša 'Za Buzet1'

Vozilo marke Citroen je namjerno odabrao jer je buzetski Cimos prije 50 godina, pa sve do nedavno, proizvodio dijelove za ovu francusku automobilističku marku. Veza Buzećana sa Citroenom starija je i od buzetske utrke. Robert Marušić se zahvalio Branku, Damiru, Valmeru, Sanjinu i Marinku, te čestitao svima koji su pripremali utrku i uključeni su u ovu veliku buzetsku sportsku manifestaciju. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa