U Istarskim toplicama započelo snimanje igranog filma 'Pelikan'

0
Snimanje igranog filma „Pelikan“ redatelja Filipa Herakovića
Snimanje igranog filma „Pelikan“ redatelja Filipa Herakovića

U Istarskim Toplicama 6. rujna započelo je snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma „Pelikan“ redatelja Filipa Herakovića, koji je uz Nikolinu Bogdanović i autor scenarija.Naslovnu ulogu u filmu tumači Edi Ćelić, glumac riječkog HNK Ivan pl. Zajc.

O čemu govori „Pelikan“?

U „Pelikanu“ ćemo pratiti Josipovu priču. On je nogometni golman koji se nakon ozljede zadobivene na odmoru oporavlja u toplicama. Ozljeda je toliko ozbiljna da je u pitanje dovedena i njegova golmanska karijera. Suočen s velikom životnom promjenom, Josip prolazi kroz krizu identiteta i pokušava pronaći način kojim bi iznova stvorio sebe. Nakon neuspjelih posjeta njegove djevojke i prijatelja prilika da se predstavi kao netko drugi stvara se kada ga na konferenciji, koja se odvija u hotelu u kojem je na rehabilitaciji, zamijene za Branimira Novaka, prodajnog predstavnika robotskih usisavača.

Direktor fotografije je Tomislav Krnić, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, majstorica maske Matea Katunar, a producenti filma su Tamara Babun i Matija Drniković iz produkcijske kuće Wolfgang&Dolly.

Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra za mikroproračunski film, kao i sredstvima Grada Rijeke za javne potrebe u kulturi.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR U DOMU ZA STARIJE

Do: 13.09.2021.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA