Naši sugrađani

Vulkanizer iz Buzeta: 'Cijenim poštenje, mrzim dvoličnost'

0
Damir Žudić
Damir Žudić

"A kaj da kažem. Tako je oduvijek u Buzetu", odgovorio je vulkanizer Damir Žudić iz Franečića kod Buzeta na našu opasku da se samo u tom dijelu Istre može čuti riječica "kaj". A po čemu je još Buzeština posebna, naročito iz perspektive malog poduzetništva, pokušali smo doznati u kratkom razgovoru.

"Obrtništvo na Buzeštini ima dugu tradiciju. Moje osobno mišljenje je da su se nekad gradski oci i naše Udruženje obrtnika više brinuli o nama obrtnicima. Bili smo cjenjeniji", smatra Žudić koji u 59. godini života zasigurno ima dovoljno poslovnog i životnog iskustva. Pitali smo ga tako i kako je bilo nekada raditi, u tzv. bivšem sustavu a kako je sada. Od njega, međutim, stiže neočekivani odgovor:

"Bivši ili sadašnji sustav? I u jednom i u drugom treba raditi. Ne vidim nekakve razlike."

 

Prije otvaranja servisa, Žudić je devet godina radio kao autoprijevoznik, no, kako nam je rekao, došlo je do malog zasićenja, a ujedno je želio poboljšati kvalitetu vulkanizerskih usluga u Buzetu. I tako se rodila ideja o otvaranju vulkanizerske radnje. Od tada mnoge su gume na vozilima Buzećana i njihovih susjeda prošle kroz ruke ovog vrijednog poduzetnika, a tu su i turisti, među kojima se nađe i poneki koji ga počasti.

"Prije neki dan sam jednom Nijemcu osposobio gumu za povratak doma. Čovjek je, zahvaljujući se, uredno platio račun da bi drugi dan u znak zahvalnost donio tacnu kolača."

Slobodno vrijeme naš sugovornik provodi uglavnom u krugu obitelji ili na motociklu.

"Najviše cijenim poštenje, mrzim dvoličnost. Za uspješnost u malom poduzetništvu, prije svega, potrebno je puno odricanja. Prema strankama treba se odnositi onako kako biste željeli da se netko odnosi prema Vama, a isto tako treba stajati iza posla kojeg odradite. Ponekad treba raditi s gubitkom i ulagati u opremu", neki su od savjeta Damira Žudića budućim poduzetnicima. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa