povratak u školske klupe

Mala Puljanka: 'Nadam se da više nećemo morati ići online'

0
Sanijela sa svojom kćerkom Mare (foto: 24sata)
Sanijela sa svojom kćerkom Mare (foto: 24sata)

Ljetni praznici su pri kraju. Većina roditelja već nabavlja školske potrepštine za svoje školarce, dodatni pribor, oprema, odjeća, obuća. Osnovce će udžbenici plaćeni iz proračuna i ove godine dočekati na klupama u cijeloj Hrvatskoj. Napokon su i nadležne institucije potvrdile, školska godina započet će u školama. U domu pulske obitelji Bužimkić-Uzelac sve je kupljeno na vrijeme jer, kako kažu, ništa ne prepuštaju slučaju. Njihova kćerkica Mare Uzelac kreće u četvrti razred Osnovne škole “Vidikovac”. Mare se već veseli novim školskim obavezama, ali i prijateljima iz razreda, piše 24sata iz kojeg prenosimo dio članka.

- Jedva čekam ići u školu. Radne bilježnice smo kupili i malo sam ih već prelistala. Zanimljive su. Ima tu svega što ću morati naučiti. Ali nije mi teško jer je moja učiteljica jako dobra i sve nam objasni - govori nam Mare, koja najviše voli matematiku i hrvatski jezik, ali i glazbeni. Kao i ostali učenici u Hrvatskoj, i ona je iskusila online nastavu.

 

- Prošle godine smo zbog korone nekoliko puta morali raditi od kuće, a sad se nadam da više nećemo morati ići online. To je teže i nije mi zabavno kao u razredu. Zanimljivije je učiti zajedno s prijateljima iz razreda. Znam da ću proći s pet, jer stalno prolazim s pet - rekla nam je Mare.

Mama Sanijela pridružila se rečenicom kako se također nada da školska godina neće biti kompliciranija od prošle i da bi bilo dobro da djeca cijelu godinu imaju normalnu nastavu.

- Suprug i ja smo se cijepili protiv korona virusa jer smatram da ćemo samo na taj način moći normalno funkcionirati. Djeca jako pate kad je online nastava jer je takav način rada kompliciraniji i roditelji se trebaju uključiti u sve školske obaveze te učiti s njima. To je nekad teško jer i suprug i ja radimo, a onda nas bi nas nakon posla čekao dodatni, raditi s najmlađom kćeri zadano gradivo - priča nam Sanijela o onome što je iskusila većina roditelja školske djece posljednje dvije godine. Imaju i stariju kćer, koja je maturantica ove godine, pa se nadaju da će ova školska sezona biti bezbolnija, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa