Uhvaćen serijski prevarant: Uzimao novac za posao u Italiji

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 28-godišnjak iz mjesta Gornja Vrba počinio deset kaznenih djela prijevare, i to pet na području Istre i pet na području drugih policijskih uprava.

Muškarca se sumnjiči da je od svibnja prošle godine do ožujka ove godine putem oglasnika tražio žene, kojima je obećavao pronalazak posla u Italiji, za što je tražio proviziju. Tako je 23. svibnja prošle godine od 60-godišnjakinje iz Rijeke uzeo nekoliko tisuća kuna uz obećanje da će joj pronaći posao u Trstu.

Budući joj do dogovorenog dana, mladić nije pronašao posao niti joj je vratio novac koji mu je dala, žena je događaj prijavila policiji. Slijedeća prijevara koju je počinio u Istri bila je na štetu 59-godišnjakinje iz Pule, koja mu je sredinom kolovoza za pronalazak posla dala novac, zlato i mobitel. Mladić ni njoj nije pronašao posao niti joj je vratio predmete koje mu je 59-godišnjakinja predala.

U nastavku istraživanja utvrđeno je kako se mladiću u listopadu na oglas javila 64-godišnjakinja iz Pule, a nakon što mu je poslala nekoliko tisuća kuna provizije, 28-godišnjak joj se prestao javljati. Početkom ožujka žena je u oglasniku ponovno pronašla oglas, u kojem se traže ženske osobe za posao u Italiji, a nakon što je tijekom razgovora prepoznala glas mladića koji ju je prevario u listopadu, obratila se policiji.

Posljednju prijevaru za koju ga se tereti na području Policijske uprave istarske, mladić je počinio na štetu 53-godišnjakinje i 29-godišnjaka iz Premanture. Naime, nakon što su se oštećeni javili na oglas, u kojem se traže žene za čuvanje i brigu starijih osoba u Italiji, mladić je od njih tražio da mu kao proviziju pošalju ili novac ili zlato. Nakon što su mu poslali zlato u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna, 28-godišnjak im se prestao javljati.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je kako je 28-godišnjak na isti način počinio još pet prijevara, i to na području Policijske uprave primorsko-goranske, Policijske uprave međimurske i Policijske uprave karlovačke te se protiv njega podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa