Kajin: Čuvši poziv Jakovčiću da uđe u Vladu, mislio sam da je 1. april

0
Damir Kajin
Damir Kajin

"Tužan sam i zbog Jakovčića i zbog IDS-a i zbog Istre", komentirao je saborski zastupnik i kandidat za istarskog župana Damir Kajin gostovanje Ivana Jakovčića u emisiji Nedjeljom u 2.

"Zaista nemam zašto trijumfirati nad ovim njegovim jadnim nastupom. Sada prodaje i Lorencina, predsjednika savjeta IDS-a, formalno 2. čovjeka IDS-a. Za one koji ne znaju tko je on - Lorencin je autor zakona od strateškim ulaganjima. No iako je Lorencin govorio da je taj zakon od slova do slova njegov, ja znam da je to zakon koji je sročen u jednom pulskom odvjetničkom društvu", navodi Kajin u komentaru na svom Facebook profilu.

Vezano za Jakovčićevo posjedovanje "manje Ili više nego prije" Kajin ističe kako on može slobodno reći da nije kupio za par tisuća maraka niti društveni stan. "Ništa si nisam urbanizirao a nisam si kupio ni kvadratni metar državne zemlje. Također, nisam kupio od države nikakav poslovni prostor kao što nisam u ime pozicije ništa niti prodao pa profitirao", navodi Kajin. Stoga, kaže, za razliku od nekih, mirno spava noću i ne mora maštati da će saditi ružice na lijepom brdu, još manje u Valturi.

Kajin: Svjesni su da će Jakovčić izgubiti izbore za Europski parlament kao što će IDS izgubiti županijske izbore

"Što se tiče ponude potpredsjednika Mimice predsjedniku IDS-a Jakovčiću da uđe u vladu, u prvom trenutku sam pomislio da nisu pri zdravoj pameti! Sam sebi sam rekao pa nije valjda 1. April?", komentirao je Kajin mogućnost da Jakovčić preuzme Ostojićevo mjesto ministra turizma.

Kajin u svom komentaru navodi kako je Jakovčić  do jučer je Jakovčić pljuvao po Vladi, govorio "Plan 21 je mrtav", spominjao "killere", da "Zagreb pljačka Istru", da "nikada više neće u istu prostoriju sa Milanovićem" da bi se, kako kaže Kajin, sinoć naglo promentuo u najvećeg zagovornika opstanka ove Vlade u koju on, budimo iskreni, nikada nije vjerovao.

"Razlog njegovog podvlačenja repa i priznavanja da Vlada doista ne radi protiv Istre leži u konstataciji - ako se može protiv ministra kako se ne bi moglo kroz tijela vlasti nastupiti prema bilo kome drugome a tako i njemu samom", navodi Kajin i dodaje kako je, prema njegovom mišljenju ponuda Mimice Jakovčiću slijedećeg karaktera:  "Do jučer si pljuvao I kritizirao, pozivao na rekonstrukciju vlade, a sada pokaži da si spreman da uđeš u nju i uhvatiš se u koštac sa problemima”.

Stoga je jasno, navodi Kajin, zašto IDS ne izlazi iz ove vlade: "Svjesni su da će Jakovčić izgubiti izbore za Europski parlament kao što će IDS izgubiti županijske izbore".  "Ministarsko mjesto im treba da nakon 19. svibnja ne ostanu baš bez svega", kaže Kajin.

"Do jučer su u IDS govorili da je slučaj Ostojić prožvakana i reciklirana tema 'iz naftalina', a danas se vidi, ne zbog slogana koji im je istovjetan sa HDZ-om, već ponašanja -da su isti kao oni! Oni koji se najprije zaklinjali u Sanadera a onda na njega naglo zaboravili, okrenuli mu leđa I distancirali se", navodi Kajin na kraju komentara na svom Facebook profilu. (D.T.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa