Jakovčić kod Stankovića: Ne želim biti ministar već EU parlamentarac

0
Ivan Jakovčić u emisiji Nedjeljom u 2
Ivan Jakovčić u emisiji Nedjeljom u 2

Dvojbu o tome hoće li prihvatiti Milanovićevu ponudu da preuzme Ministarstvo turizma, Ivan Jakovčić otklonio je gostujući u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2. „Želim biti euro parlamentarac, a ne ministar turizma“, rekao je Jakovčić voditelju Aleksandru Stankoviću.

Stanković je Jakovčića dočekao pitanjima o imovini i kreditu koji otplaćuje, pitajući ga kako s 16,5 tisuća kuna plaće može otplaćivati kredit od 425 tisuća eura, a Jakovčić mu je odgovorio da mu se od plaće župana za ratu kredita svaki mjesec oduzima 7.000 kuna, a preostali dio od 300.000 eura kredita plaća njegova tvrtka s prihodima koje je ostvarila od prodaje kuće njegove pokojne majke u Austriji. Jakovčić je rekao i da je dvije trećine kredita na sebe preuzela njegova bivša supruga, no to nije zadovoljilo Stankovića pa je inzistirao na preciznijem odgovoru.

Jakovčić je potom rekao Stankoviću da se „malo izgubio“, a ovaj mu je uzvratio da se on „izgubio s odgovorima“, a kada je Jakovčić rekao da danas ima manje imovine nego prije početka bavljenja politikom, Stanković mu je otvoreno rekao da govori neistinu, budući da je i sam priznao da je u to vrijeme živio u stanu od 50 kvadrata.

„Ulazite mi u privatni život, to nije fer od vas. Moja je stvar zašto sam živio u stanu od 50 kvadrata“, rekao mu je Jakovčić.

U nastavku emisije Stanković ga je pitao o suradnji s Todorićem na Gineti i mogućem sukobu interesa, a govoreći o odnosima u Kukuriku koaliciji Jakovčić je rekao da je podjelom ministarstva među strankama svaka stranka u „svoje“ ministarstvo mogla staviti sve svoje ljude, ali da IDS to nije učinio u Ministarstvu turizma gdje je samo ministar Ostojić bio IDS-ovac.

Jakovčić je ponovio da je nužna rekonstrukcija Vlade. „Račanovu vladu pamtit će se po auto cesti Zagreb-Split, a po čemu ćemo pamtiti Milanovićevu vladu?“, zapitao se Jakovčić koji je i protiv ravnomjernog smanjanja plaća od 3 posto državnim službenicima. On smatra da bi službenicima s većim plaćama trebalo smanjiti više, a onima s malim plaćama manje.

„Ja sam dobar i neiskvaren dečko, dosta naivan“, rekao je Jakovčić u jednom trenutku. Priznao je da mu se Sanader zasviđao kada je prvi put nakon pobjede na izborima došao u Zajednicu Talijana Umag i pričao na talijanskom jeziku, a pohvalio se i da mu Lino Červar daje podršku za EU parlament. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa