svečana sjednica Općine Motovun

Anki Kalčić Povelja Općine Motovun

0
Elvis Linardon, Anka Kalčić i Tomislav Pahović
Elvis Linardon, Anka Kalčić i Tomislav Pahović

Povodom obilježavanja Dana Općine Motovun i blagdana Sv. Stjepana Prvomučenika, njegova nebeskog zaštitnika, u subotu 7. kolovoza je u vrtu boutique hotela Kaštel u Motovunu održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Motovun.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Elvis Linardon rekavši da ga raduje izuzetno pozitivna i konstruktivna atmosfera u Općinskom vijeću, što je jamstvo odličnih rezultata te je naglasio želju da se budućnost kreira u zajedništvu.

Okupljene je uz prigodni govor pozdravio općinski načelnik Tomislav Pahović. U svom govoru dao je kratki presjek svega do sada učinjenog, najavivši daljnja ulaganja i nove projekte u Općini Motovun, a sve s ciljem što kvalitetnijeg i boljeg života za sve građane. Zamjenica župana Jessica Acquavita izrazila je spremnost Istarske županije na suradnju, istaknuvši da je Motovun dragulj unutrašnjosti Istre.

 

U najsvečanijem dijelu sjednice predsjednik Općinskog vijeća uručio je Povelju Općine Motovun gospođi Anki Kalčić za iznimne višedesetljetne zasluge u razvoju zdravstvene skrbi na području općine. Gospođa Anka u emotivnom se obraćanju zahvalila predlagatelju i Općinskom vijeću kao i svim svojim pacijentima, istaknuvši da se od prvog trenutka dolaska u Motovun pred 41 godinu osjeća dobrodošlo, kao da ovdje oduvijek pripada i da ovo priznanje želi posvetiti svim sugrađanima za sve one trenutke radosti koje je s njima dijelila svih ovih godina.

Istoga dana, u 17.30 sati je u sklopu obilježavanja Dana Općine Motovun u Galeriji Pet kula na Resselovom trgu svečano otvorena izložba fotografija “Argonaut 2021 - 71% (Voda)” u organizaciji Udruge fotografa Fotovun, dok je u 20.30 sati na Anticovom trgu, glavnom motovunskom trgu, održan koncert mandolinističkog orkestra “Mandolinistica Capodistriana” Zajednice Talijana Santorio Santorio iz Kopra. Program obilježavanja Dana Općine Motovun nastavljen je u nedjelju 8. kolovoza godine svečanom svetom misom u župnoj crkvi Sv. Stjepana Prvomučenika s početkom u 10.30 sati, a zaključen besplatnom interpretacijskom šetnjom “Doživi Motovun” koja je započela u 19 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa