Sotheby’s Reside poziva na istarske tartufe

0
Foto: Istragram
Foto: Istragram

O Istri i istarskim tartufarima piše se u lipanjskom izdanju magazina Sotheby’s Reside! Za gourmet globtrotere koji svoje doživljaje žele podići na neku novu razinu, magazin Sotheby’s Reside  predlaže jedinstvena, interaktivna iskustva koja od gostiju traže da sami „zarade“ svoj obrok, piše Istragram. Prenosimo članak u nastavku.

U posljednjem broju ovog lifestyle časopisa u članku naslovljenom “Next-Level Interactive Dining” – Interaktivna trpeza sljedeće razine, autori opisuju luksuzna odmarališta, tajne restorane i inovativne pružatelje turističkih usluga koji nude nezaboravne aktivnosti uz dodatni bonus posjetiteljima – da mogu  uživati u plodovima vlastitog ulova.

Među prijedlozima da se iskušaju u sportskom ribolovu bijelih zglobova, kopanja divovskih školjki, pozivaju u na lov na tartufe u Istri! Buzetske tvrtke Karlić Tartufi, Pietro & Pietro i Prodan Tartufi predstavljeni su kao tris istarskih obiteljskih tvrtki koje dijele svoje tradicije, a gostima omogućavaju užitak izazov pronalaska tartufa u šumi i potom njihovu pripremu.

 

Neovisno o tome traže li privlačni gastronomski izazov ili praktično iskustvo, svojim čitateljima predlažu da navedene doživljaje vrijedne putovanja svakako uvrste na svoju listu želja. Magazin je nedavno osvojio i priželjkivanu nagradu Hermes Platinum za prepoznatu izvrsnost na polju dizajnerske i uredničke kreativnosti. Doseže publiku koju čini više od 150 tisuća dobrostojećih i uspješnih čitatelja, a distribuira se također uz časopis Sotheby’s at Auction, pružajući ekskluzivni pristup tajnoj bazi klijenata aukcijske kuće Sotheby’s.

Lov na Istarski bijeli tartuf započinje 1. rujna. Uz spomenute tvrtke, od Motovuna do Grožnjana, od Draguća do Buzeta, Sovinjaka, Huma i Roča mnogi istarski tartufari pružaju usluge “Truffle Huntinga”, lova na tartufe, mođu kojima se ističe član Udruge tartufara Istre, Nikola Tarandek koji je do sada u lov vodio mnoge poznate osobe. (Na slici Salma Hayek.)

U pripremi su programi sajmovanja tartufima koji će se odvijati sukladno epidemiološkim uvjetima. Lov na bijele tartufe traje do kraja godine i važan je istarski kotačić u mozaiku proizvoda koji produljuju turističku sezonu, piše Istragram.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA