Zelena Istra organizira projekt aktivnog uključivanja pulskih učenika u izradu plana štednje energije u vlastitoj školi

0

U organizaciji udruge Zelena Istra, u srijedu, 16. studenog, započinje projekt aktivnog uključivanja učenika u izradu plana štednje energije u vlastitoj školi, pod nazivom „Imamo plan“.

Uvodno predavanje za učenike-sudionike pet pulskih srednjih škola (Ekonomska škola, Talijanska srednja škola Dante Alighieri, Tehnička škola, Strukovna škola i Gimnazija ), bit će održano u novoj zgradi Ekonomskog fakulteta, u dvorani "Istra". Osim učenika i njihovih profesora, predavanju će nazočiti Mauricio Licul iz tvrtke Solaris d.o.o., Valter Poropat, iz istarske agencija IRENA te članovi udruge Zelena Istra.

Osnovi je cilj projekta, prema riječima voditeljice Rudije Pavličević, da učenici na kreativan način izrade plan uštede energije u školi, koji će potom prezentirati ravnateljima, kao i svim javnim ustanovama koje su podržale projekt. Osim navedenog, učenički će radovi biti objavljeni na internetskim stranicama škola i udruge Zelena Istra, s ciljem korištenja dobivenih rezultata i tijekom idućih generacija. Na stranicama Zelene Istre www.zelena-istra.hr, bit će stvorena i on line baza potrebne stručne literature i korisnih internetskih stranica o obnovljivim izvorima energije.

Projekt su podržali HEP, Grad Pula, Istarska županija i Turistička zajednica Grada Pule, a Sveučilište u Puli ustupilo je svoje prostorije za održavanje predavanja. Završetak projekta očekuje se u ožujku 2012.godine.                                                        

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa