Radovi na probijanju druge cijevi Tunela Učka u punom jeku (foto)

0

Radovi na probijanju druge cijevi Tunela Učka u punom su jeku. To je u ovom trenutku jedan od najvećih infrastrukturnih radova u državi.

Do sada je završeno nekoliko faza izgradnje punog profila Istarskog ipsilona. Dionica Rogovići-Cerovlje u dužini od 12 kilometara puštena je u promet u studenom prošle godine. Trenutno se završava preostalih 16 kilometara, a istovremeno se s obje strane Učke probija druga cijev tunela.

 

Na izgradnji druge cijevi tunela sveukupno će biti angažirano oko 700 djelatnika. Radovi su službeno započeli krajem prosinca 2020. godine, a ugovorni rok za izgradnju je 42 mjeseca.

Druga cijev tunela Učka obuhvaća izgradnju drugog kolničkog traka od čvora Vranja do tunela Učka, odnosno portala Kvarner, dionice duge 8 kilometara na sjeveroistočnoj strani autoceste, a koja uključuje 5,6 kilometara druge cijevi tunela Učka s opremom i poprečnim vezama koje spajaju postojeću tunelsku cijevi te izgradnju novog odmorišta na kvarnerskoj strani tunela Učka.

Također, radovi će uključivati izgradnju novog čvora Vranja, izgradnju novog podvožnjaka, izgradnju dva nova nadvožnjaka, izgradnju prometne poveznice iznad portala obje cijevi tunela Učka na istarskoj strani, izgradnju tri nova cestarinska prolaza te izgradnju nove zgrade za vatrogasnu postrojbu na postojećoj platformi s istarske strane tunela Učka. (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa