Istarski ski klubovi natjecali se u Ravasclettu

0
Na startu utrke okupilo se 50 natjecatelja i natjecateljica
Na startu utrke okupilo se 50 natjecatelja i natjecateljica

Proteklog tjedna, u subotu 23. veljače 2013. godine održano je 5. otvoreno prvenstvo ski klubova „Poreč-Parenzo“ i „Pula 2011“ u veleslalomu za mladež i rekreativce. Nosioci organizacije bili su skijaški klub „Poreč-Parenzo“ i putnička agencija „Zeatours“ iz Pule. Natjecanje je održano u poznatom talijanskom skijalištu Ravascletto, jednom od najvećih turističkih središta u Alpama Carnia.

Tradicionalno veliko druženje istarskih skijaša i ljubitelja snježnih radosti okupilo je preko tristotinjak gostiju iz Istre, Liburnije, Zagreba te slovenske Ilirske Bistrice. Mnogi natjecatelji i gosti bili su primorani odustati od puta prema Italiji zbog snježnih neprilika koje su vladale u pojedinim mjestima Istre, posebno u Gorskom kotaru i južnoj Sloveniji.

Na zadovoljstvo organizatora na startu utrke okupilo se 50 natjecatelja i natjecateljica. Ukupno 15 natjecateljica svrstano je u šest dobnih kategorija, a 35 natjecatelja u osam dobnih kategorija. Po lijepom vremenu i odlično pripremljenoj stazi vozile su se dvije vožnje i ono što je najvažnije sve je prošlo bez ijedne ozljede.

Najbolje ukupno vrijeme dviju utrka ostvario je dvanaest godišnji Filip Krota iz Zagreba u kategoriji starijih dječaka. Najmlađi kod natjecatelja bio je Andrea Milohanović iz Pule (rođena 2003.), a kod natjecateljica sestre Malu i Eni Celić (rođena 2003) iz Umaga. Ukupno najstariji sudionik utrke bila je natjecateljica Jožefa Ščurić iz Opatije.

Nakon druge vožnje uslijedilo je proglašenje najboljih. Tri prvoplasirana po kategorijama dobili su medalju, a pobjednici i pehar. Nagrade najboljima uručivali su predsjednici skijaških klubova „Poreč-Parenzo“, „Pula 2011“, „Rovinj-Rovigno“, „Umag“, „Labin“ te vlasnik putničke agencije „Zeatours“ iz Pule. Prigodan program završen je zajedničkom fotografijom svih sudionika natjecanja, nakon čega je uslijedila zakuska u organizaciji domaćina skijališta, regionalne agencije Promotour.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa