Organizatori pulskog festivala podilaze protivnicima cijepljenja

1
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL)     
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL)     

Ovogodišnje 68. izdanje Pulskog filmskog festivala održavat će se od 17. do 24. srpnja. Očekuje nas preko četrdeset filmskih projekcija, šest izložbi, predstavljanje knjige i bogat glazbeni program.

Ravnateljica festivala Gordana Restović najavila je da se „u Arenu neće ulaziti s covid putovnicama, ali će broj gledatelja biti ograničen na 1500 mjesta uz poštivanje epidemioloških mjera“.

Ovakva odluka samo je još jedan ustupak protivnicima cijepljenja. S jedne strane se građane poziva da se cijepe, a s druge strane cijepljenima se na sve moguće načine ograničava pristup kulturnim i zabavnim manifestacijama.

Zar ne bi bilo bolje da se ulazak u Arenu uvjetuje covid putovnicama (tko se ne želi cijepiti, a želi gledati neki program, uvijek ima opciju da si napravi brzi antigenski test) i da broj gledatelja nije ograničen?

Istina, možda za domaći film u Areni ni u normalnim uvjetima ne bi bilo više od 1.500 zainteresiranih, ali bit će kulturnih i zabavnih događaja na koji će htjeti doći i preko 5.000 gledatelja, a organizatori će ih, da bi podilazili onima koji se ne žele cijepiti, ograničavati na 1.500. (Nenad Čakić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa