Mali sportaši iz Pazina na završnici Dana sporta

0

Plazma Sportske igre mladih i grad Pazin ugostili su Telemach Dan sporta koji se održao u ponedjeljak na Gradskom stadionu. Nakon duge pauze u događanjima, Pazin je ugostio sportsko-edukativnu manifestaciju koja je okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda koja su se natjecala u graničaru i atletici.

 

Najmlađi predstavnici svoga grada zapalili su plamen Plazma Sportskih igara mladih i time označili početak Telemach Dana sporta.

Rezultati:
Graničar 2010. i mlađi
1. Legende 4C  
2. Pašanice
3. Zlatna balota

Graničar 2012. i mlađi
1. 2C
2. Plazma
3. Modri

Atletika 2012. i mlađi
Djevojčice
1. Sofia Bakarčić
2. Lana Musić
3. Ela Bratulić 
Dječaci
1. Ivan Ladovac
2. Matija Brajković
3. Pavlo Rusac

Atletika 2010. i mlađi
Djevojčice
1. Ana Tanković
2. Katja Pulić
3. Tomina Marion
Dječaci
1. Jan Jovičić
2. Noa Cvijanović
3. Nikša Simić   

Pobjednici će imat priliku u Splitu družit se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA