u nedjelju su izbori

Sandi Lanča ima važnu poruku za mještane Fažane. Evo što kaže!

0

Uoči održavanja lokalnih izbora za načelnika Fažane i Općinsko vijeće Fažane koji se održavaju u nedjelju 16. svibnja, kandidacijska lista građana Sandija Lanče uputila je svim Istrijankama i Istrijanima te svim građanima Fažane javni poziv svoje ustavno demokratsko pravo slobodnog izbora iskoriste u punom smislu i izađu glasati za svoj izbor.

- Građani Fažane, imajte u vidu da ne izlaženjem na  lokalne izbore za Općinsko vijeće Općine Fažana i za načelnika Fažane, ili ubacivanjem praznog listića, direktno dajete svoj glas i podršku nastavku iste vladajuće garniture i nastavku istih problema koji su nas pratili proteklih godina, a koje, nažalost, ni Općinska uprava, a ni Općinsko vijeće nisu rješavali.

A ne mora biti tako.

 

Naša prva inicijativa po ulasku u Općinsko vijeće bit će uvođenje on-line prijenosa svih sjednica vijeća. Na taj način rad vijeća postat će javan i dostupan uvijek; u svako doba moći ćete pogledati snimku istih i vidjeti tko je koliko spreman došao na sjednicu vijeća i za što se i na koji način zalagao i u konačnici glasao. Znat će te da li  ljudi za koje ste glasali svoja predizborna obećanja ispunjavaju dosljedno i u punom zakonskom obimu.

Obećavamo javno, i pred svima Vama, radit ćemo beskompromisno, uvijek poštujući zakone i ovlasti u okviru naših vijećničkih dužnosti.

Vijećničke dužnosti i ovlasti su, naglašavamo, daleko veće nego što su dosadašnji vijećnici u Općinskom vijeću Fažane do sada koristili za dobrobit zajednice.

Tko god pobijedi na izborima za načelnika, i koji god da je sastav novog Općinskog Vijeća, naredne 4 godine bit ćemo u proaktivnoj i direktnoj komunikaciji sa svima Vama i na usluzi građanima kao vijećnici svih građana Fažane.

Prezentirali smo  jasan i konkretan program iz kojeg se jasno vidi da u Fažani živimo i dijelimo život običnih građana, život mladih obitelji, invalida, umirovljenika; život poduzetnika, radnih žena i majki. Razumijemo i dijelimo njihove probleme, želje i potrebe. Naše program svi možete u svakom trenutku još jednom pročitati na web stranicama Novih Vjetrova Fažane.  

Vrijeme je da u Općinskom vijeću Fažane konačno interesi naših građana budu ispred stranačkih interesa i interesa određenih interesnih grupa upitne legitimnosti.

Svi smo se unaprijed odrekli vijećničkih naknada – želimo ovim simboličnim činom dati pozitivan primjer i mobilizirati sve građane koji osjećaju odgovornost i volju da rade dobrovoljno za dobrobit cijele naše zajednice.

Mnogi su se pitali zašto nemamo kandidata za općinskog načelnika.

Šaljemo im još jednom našu poruku - mi ne želimo „doći na vlast“; cilj nam je da iz vijeća utječemo na stvaranje bolje i transparentnije Općinske uprave. Tu smo kako bi podržali i pomogli građanima da uzmu u svoje ruke odgovornost za svoju budućnost i budućnost njihove djece. To je pravo i obveza svih nas u ovoj našoj prekrasnoj Fažani koja ima mnogo neiskorištenih i na žalost, također, zlouporabljenih potencijala.

Ne želimo da se preostali resursi koji pripadaju svima nama dalje nepovratno prodaju u bescjenje.

Ovo je jedna bogata općina. Njezino bogatstvo ne odražava se ni dovoljno, a ni na pravilan način na razinu kvalitete života i na financijsko-ekonomsku sigurnost i dobrobiti građana naše općine. Nezavisna lista Novih Vjetrova Fažane nositelja Sandija Lanče će  kroz Općinsko Vijeće raditi da se bogatstvo Općine Fažane i njenih resursa direktno odrazi na kvalitetu života građana i za stvaranje svekolikih kvalitetnih perspektiva za budućnost mladih u našoj zajednici.

Građani Fažane, želimo Vas podsjetiti na nešto jako važno!

Vaše ustavno pravo je sloboda govora, sloboda izbora i pravo da javno kritizirate vlast i tražite da vam ta vlast koju ste izabrali polaže račune za svoj rad. Bez straha da će vam kasnije Općinska vlast uskratiti vaša zakonom zagarantirana prava.

Nadamo se da nikad više nećemo vidjeti tako ružnu kampanju od strane aktualne vlasti koja nije navikla na oporbu i ne tolerira da je se otvoreno kritizira te smatra da je nezavisna oporba nešto što pod svaku cijenu mora spriječiti. Takvo stajalište od strane vlasti vrlo je ukorijenjena, ali potpuno devijantna pojava protiv koje se svi imamo pravo i obvezu boriti.

Drage Istrijanke i Istrijani, dragi naši sumještani, svi građani Općine Fažana, ostvarite svoje ustavno pravo i u nedjelju izravno odlučite kakvu budućnost želite. Ne zaboravite,  vaš neizlazak na izbore je glas protiv pozitivnih promjena i napretka, glas da se sve nastavi isto kao i do sada.

Nezavisna lista građana nositelja Sandija Lanče kao lista broj 3 izbor je izbor za jaku oporbu, a bez jake oporbe nema dobre vlasti.

Neka nam naši dobri istarski vjetrovi donesu nove napretke i prosperitet za cijelu našu malu i predivnu fažansku zajednicu, stoji u priopćenju Sandija Lanče.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa