Mario Bratulić (HDZ) na tajnoj snimci: ‘Na izborima sam glasao za IDS’

0
Mario Bratulić (foto: Facebook)
Mario Bratulić (foto: Facebook)

Mario Bratulić (56), posebni savjetnik ministrice poljoprivrede Marije Vučković, potpredsjednik HDZ-ovog Odbora za poljoprivredu, te više od 20 godina načelnik istarske Općine Sveti Petar u Šumi, ne misli baš najbolje o svojoj stranci i njenom predsjedniku, Andreju Plenkoviću. Bratulić, dakle, nije bilo tko u HDZ-u, uza sve nabrojano i potpredsjednik je istarskog HDZ-a, te desna ruka saborskom zastupniku te stranke i bivšem ministru turizma Antonu Klimanu, piše Telegram.

Telegram je u posjedu snimki telefonskih razgovora iz 2017. godine koje je Mario Bratulić, ponovno kandidat za načelnika Općine Sveti Petar u Šumi, na izborima sljedeće nedjelje, vodio sa stranačkom kolegicom iz Rovinja, K. R. u kojem priznaje kako na prošlim lokalnim izborima nije glasovao za HDZ-ovu kandidatkinju i favoritkinju premijera Plenkovića, Moniku Udovičić, već je na listiću zaokružio IDS-ovog Valtera Flegu, bivšeg istarskog župana, sada europarlamentarca izabranog s liste Amsterdamske koalicije. Telegramu je dvoje visokopozicioniranih članova HDZ-a potvrdilo autentičnost snimke. Već se dugo, kažu, u stranci zna za nju, javlja Telegram.

“Flego je moj prijatelj. Ča će mi Monika [Udovičić], Monika ni moja prijateljica kad bi nas…utopila u žlici vode”, povjerava se Bratulić svojoj prijateljici K. R. (podaci poznati uredništvu), koja ga je, kako se čini, snimala i koja mu ne vjeruje da je glasao za IDS-ovog Flegu. Taj dio njihovog razgovora teče ovako:

Bratulić: Mislim gle, meni je to hobi i niki mi niš ne more.
K.R.: Ma šta stvarno si glasao za Flega?
Bratulić: A?
K.R.: Ma to me sprdaš, daj.
Bratulić: Ča?
K.R.: Šta stvarno si glasao za Flega, si mi napisao, ja znam da je sprdačina, ono sprdaš me u zdrav mozak jebote.
Bratulić: Kako… Ni to… Flego, Flego je moj prijatelj. Ča će mi Monika, Monika ni moja prijateljica kad bi nas…utopila u žlici vode, javlja Telegram.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa