Ovogodišnja BOOKtiga od 23. do 28. travnja

0
Pripremite pročitane knjige za BOOKtigu
Pripremite pročitane knjige za BOOKtigu

BOOKtiga, međunarodni festival pročitanih knjiga, koji se već šestu godinu za redom održava u Poreču, ove će godine biti održana od 23. do 28. travnja u organizaciji porečke Gradske knjižnice.

BOOKtiga svojom formom, idejom i koncepcijom okuplja, na najstarijem antičkom porečkom trgu – Maraforu, ljude različitih generacija, profesija i afiniteta te stvara ambijent zajedničkog okupljanja, mjesto za otvorenu razmjenu mišljenja, prostor gdje se kroz prodaju, razmjenu i darivanje rabljenih knjiga te kroz ponudu antikvarnih knjiga naših i inozemnih antikvarijata popularizira knjiga i čitanje. Kupite li na BOOKtigi knjige po simboličnim cijenama, postajete dio humanitarnoga projekta jer se sva prikupljena novčana sredstva doniraju različitim ustanovama kojima je pomoć potrebna.

Renomirani antikvarijati iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Ljubljane i Kopra koji tijekom Festivala nude na prodaju antikvarne knjige i javnosti predstavljaju svoje najstarije publikacije i ove će godine obogatiti ponudu Festivala.  Kao uvod u BOOKtigu bit će priređen mali knjižni sajam BOOKtižin na kojem će se moći darivati i kupovati pročitane knjige, a isto će, u još većem opsegu, biti moguće i tijekom same BOOKtige.

U središnjim događanjima predstavit će nam se brojni hrvatski autori, spisateljice i pisci, pjesnikinje i pjesnici, dječji autori i autorice poznatih nam književnih djela. Posjetitelji Festivala moći će uživati u kazališnoj predstavi, različitim perfomansima, zanimljivoj izložbi, književnim gostovanjima, folklornoj radionici i edukativnim radionicama za najmlađe, a čiji je cilj približiti knjigu svakom namjernom i nenamjernom prolazniku.

Na Trgu Marafor u travnju nas očekuje šest dana dobrih knjiga, vrijednih književnih susreta, kreativnog izražavanja i edukativnog usavršavanja. Sve na jednom mjestu.

Manifestacija je prepoznata i od strane struke i dobitnica je pohvale „Najprojekt“ od strane Društva bibliotekara Istre u 2012. godini. Vizualni identitet Festivala potpisuje studio Sonda, čiji je dizajn plakata „BOOKtiga festival rabljenih knjiga – bit(i) margina“, uz niz nacionalnih nagrada, dobitnik i prestižne nagrade za dizajn Red Dot Best of Bests.

BOOKtiga se održava pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Poreča.

Već danas pregledajte svoje biblioteke, pripremite pročitane knjige koje želite donirati na jednom od bogatih štandova te svojim sudjelovanjem postanite dio ovoga Festivala.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa