Umaška obalna promenada

Umag će dobiti najdulju šetnicu na Jadranu

0

Umaška obalna šetnica, koja će se protezati od Lovrečice do Crvenog Vrha, a kasnije čak i do susjednog Pirana, od krucijalnog je značenja za sve građane Umaga, Istre, kao i za sve posjetitelje. Izgradnja umaške promenade je ponajprije vizionarski i strateški projekt koji će, u trenutku kada bude dovršen, biti dodatni motiv dolaska posjetitelja, a samim time i nova dodana vrijednost za građane Umaga i umaški ekonomiju. Preduvjeti su to za otvaranje novih radnih mjesta, nuđenje nove turističke ponude i novih sadržaja, od ugostiteljskih do uslužnih djelatnosti i djelatnosti naših privatnih iznajmljivača. Riječ je o strateški važnom projektu koji će podići kvalitetu života u Umagu u svakom smislu, ekonomskom, turističkom i rekreacijskom.

Na cjelokupnom potezu od gotovo 40-ak kilometra planira se, osim same obalne šetnice, urediti plaže i okoliš s pratećim objektima za rekreaciju, razonodu, sport i slobodno vrijeme građana i posjetitelja. Realizacijom projekta, čija vrijednost doseže ukupnih 50-ak milijuna kuna, a čija je izgradnja planirana u narednih sedam do osam godina, Umag će dobiti najdulju šetnicu na Jadranu i time još jednom prednjačiti na karti razvijenosti u Republici Hrvatskoj.

 

Uz sve navedeno, valja istaknuti kako projekt Umaške promenade ima i vrlo važnu emotivnu i ljudsku vrijednost za građane Umaga, jer ista konačno omogućuje jednakost, pravednost te, nakon mnogo godina, slobodu kretanja na vlastitom području. Izgradnjom šetnice, građani Umaga nakon više od 50 godina bespravne uzurpacije, mogu pod jednakim uvjetima uživati u najljepšim dijelovima umaške obale, a koja je do sada bila protuzakonito uzurpirana od strane pojedinaca.

Borba s pojedincima koji su bespravno prisvojili javno dobro

"Naravno, predstoji još jedna velika borba s pojedincima koji su bespravno prisvojili javno dobro i koji svima ostalima brane pristup obali. Zdravom razumu je navedeno neprihvatljivo, no nakon bezbroj tužbi, uvreda i prijetnji od tih ljudi konačno smo se izborili za naša prava te omogućili da,  barem djelomično, svi građani imaju pravo koristiti vlastiti obalu, u svom gradu, u svojoj državi", poručuju iz Grada Umaga.

„Svi najavljivani veliki turistički projekti na Kravljem rtu (ex Tvornica cementa), koji su bili gotovo fanatički forsirani od strane bivše vlasti, su propali. Od navedenih obećanja ostalo je samo uzurpirano zemljište i žičana ograda koja nama, građanima Umaga, zabranjuje pristup javnom dobru i državnom zemljištu, a koje je planski namijenjeno za rekreaciju svih građana. No, i tome ćemo stati na kraj“, izjavio je gradonačelnik Vili Bassanese te pozvao sve građane da u lijepim proljetnim danima uživaju na novoj šetnici.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA