IVICA POKRAJAC

Kandidat IDS-a za načelnika Kanfanara predstavio program

0
Ivica Pokrajac
Ivica Pokrajac

Kandidat IDS-a za načelnika Općine Kanfanar Ivica Pokrajac predstavio je ključne okosnice svog programa. Na samom početku, Pokrajac je kazao da žitelji Općine Kanfanar trebaju modernu, sadržajnu i prepoznatljivu općinu, te je istaknuo kako će upravo u narednom mandatu raditi na projektima i manifestacijama za promicanje održivosti uz kulturno i povijesno nasljeđe.

- Dvigrad je neiskorišten potencijal koji je čudesno sačuvan i zaslužuje da se o njemu počne misliti kao o posebnom obliku turizma. Pored toga, tu je i smotra EKO vina, pjesničke večeri, festivali, kazalište Dvigrad, kao i mnogobrojne gradine, crkve, Romualdova pećina, sve postojeće atrakcije koje su neiskorištene a mogu činiti razliku i biti magnet za brojne posjetitelje naše predivne općine, kazao je kandidat IDS-a.

Nadalje, Pokrajac je kazao kako je svjestan da se promjene ne događaju od danas do sutra, te je naveo činjenicu da su djeca u Osnovnoj školi Kanfanar i dalje taoci predhodnih politika te da i dalje moraju kisnuti kako bi došli do svojih toplih obroka.

 

Osvrnuvši se na mandat na isteku, Pokrajac ističe kako općina nije bila efikasna u korištenju EU fondova, što smatra izrazito lošim, jer kako kaže, EU fondovi su prilika koja se ne propušta te u narednom mandatu to svakako želi promijeniti.

Također, govoreći o okosnicama svog programa, Pokrajac ističe i lovni turizam koji bi po njegovim riječima bio iznimno pogodan za razvoj Kanfanara i okolice. - U prilog nam svakako ide biljni i životinjski svijet, raznolikost i dinamika reljefa, a sama činjenica što smo dobro povezani s ostatkom Europe pokreće čitav novi spektar usluga koje bi našu općinu podigle na drugačiju razinu, kazao je kandidat IDS-a za načelnika Općine Kanfanar dodajući:

- Naši sumještani bili bi u mogućnosti izdavati svoje apartmane i vile u post sezoni, a priča bi se zaokružila uz preporuku seoskog domaćinstva, a možda izrodila i nove poduzetnike.

Na kraju, Pokrajac je istaknuo želju za osnivanjem nove grane agroturizma poznatije kao apiturizam obzirom da na području općine postoji puno dobrih pčelara te je zaključio da „naši aduti i potencijali mogu i moraju oblikovati jednu specifičnu i poželjnu općinu, a zajedništvom moramo raditi za boljitak naše općine i svih njenih žitelja.“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa