Dr. Srdoč: Ladonja je više puta upozoravala na tešku situaciju u Općoj bolnici Pula

0
Dr. Irenko Srdoč
Dr. Irenko Srdoč

„Mi iz Ladonje više puta smo upozoravali na tešku situaciju u Općoj bolnici Pula, 2009. godine prije izbora te potom 2011. godine predlažući pored ostalog racionalizaciju troškova bolnice, reorganizaciju dijela nezdravstvenih poslova putem outsourcinga, otvaranjem odjela gerijatrije, objedinjenu nabavu, a posebno prepuštanje upravljanja bolnicom stručnom menadžmentu“, rekao je Irenko Srdoč, kandidat na Ladonjinim predizborima za gradonačelnika Pule, na konferenciji za medije 25. veljače u Puli.

Podsjetio je na niz propusta i nezakonitosti na koje je upozoravala i inspekcija HZZO-a. „Nažalost, IDS nije prihvaćao naše prijedloge. I mi, gradski vijećnici Ladonje u Gradskom vijeću Pule još prošle godine tražili smo raspravu na Vijeću o toj ustanovi, poboljšanju zdravstvenog standarda i smanjivanju lista čekanja na pojedine pretrage. Međutim, Boris Miletić i IDS su odbili i o tome razgovarati na sjednici Gradskog vijeća“, izjavio je Srdoč i dodao kako danas imamo situaciju da je OB predana na upravljanje državi radi dugova od preko 170 milijuna kuna.

„Još ću jednom reći da ono što je nama u Ladonji od samog početka bilo vrlo bitno, jest poboljšavanje zdravstvenog standarda građana. Obaveza mi je također reći da je Boris Miletić totalni nepoznavatelj zdravstvenih prilika i poslovanja rada OB Pula, ali i cjelokupnih odnosa unutar ustanove. Stoga nije niti čudno da danas imamo situaciju da se na Gradskom vijeću Pule nikad nije raspravljalo o zdravstvenoj kvaliteti koju imaju građani Pule iako je Boris Miletić već godinama član upravnog vijeća OB Pula“, kazao je.

Kao itekako dobar poznavatelj poslovanja bolnice odgovorno tvrdi da ukoliko bude izabran za gradonačelnika Pule, Pula bi sigurno kao predstavnika imala osobu od struke i dobrog poznavatelja zdravstvenog poslovanja.

„Također, ukoliko budem izabran za gradonačelnika Pule, učiniti ću sljedeće: barem dva puta godišnje bi se na Gradskom vijkeću Pule javno i transparentno raspravljalo i analiziralo cjelokupno poslovanje OB Pula, sastajao bih se sa ravnateljstvom odnosno upravom OB Pula najmanje jednom mjesečno i obzirom da je zahvaljujući Ladonji uveden i tim palijativne skrbi, dodatno bih pojačao njegovo djelovanje“, izjavio je Srdoč.

„Opća bolnica Pula predana je na upravljanje državi, ali zaposlenici bolnice, kao ni pacijenti još uvijek nisu čuli od sadašnjeg vlasnika što će se u bolnici zbivati. Vrijeme je da se novi vlasnik oglasi, jer nažalost čuju se razni uznemirujući spinovi i za pacijente i za zaposlenike. Jedan je da će znatan broj ljudi ostati bez posla, drugi da će se pojedine djelatnosti zatvarati, neki čak spominju i smanjenje plaća... Pozivam stoga novog vlasnika da javno i transparentno iznese svoje planove o bolnici, u njeno vodstvo postavi stručne ljude, jer predugo smo imali podobne na vlasti i učini sve da Opća bolnica Pula postane zdrav kolektiv. To zaslužuju pacijenti, ali i 1000 zaposlenika bolnice“, rekao je Srdoč na kraju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa