KAF: Masha Ru, Somenath Mukhopadhyay i Sudipto Das laureati foto natječaja

0

Ovogodišnji laureati međunarodnog foto-natječaja PhotoCITY, u realizaciji lovrečkog KAF-a, proglašeni su 23. veljače.

Međunarodni stručni žiri, u skladu s razinom fotografskog natječaja, a u sastavu Adnan Bubalo (BiH), Damjan Uršič (Slo) i Dalibor Talajić (HR), odabrali su najbolje radove od preko 730 prispjelih fotografija 280 autora iz 49 zemalja sa svih kontinenata svijeta. U galeriji 'Placa' iz ruku predsjednika lovrečkog foto-kluba Kristiana Macinića primio je autor pobjedničke fotografije Roberto Pavić iz Zagreba ovogodišnje prestižno priznanje uz nagradu sponzora SolMelia Hrvatska.

Za najbolju kolekciju proglašena je nizozemsko - ruska umjetnica artističkog imena Masha Ru te je za svoju zbirku osvojila nagradu u obliku postavljanje samostalne izložbe u galeriji 'Placa'. Pored navedenih, drugu i treću nagradu odnijeli su fotografi iz Indije, Somenath Mukhopadhyay i Sudipto Das,četvrto mjesto osvojila je Elena Kusalo iz Splita, a nagrađeni su i Rina Vukobratović iz Srbije, Ivan Kelava iz BiH i Edgaras Vaicikevičius iz Litve.

Žiri je uz njih pohvalio radove Geregely Kömöz iz Mađarske, Maje Medić iz Srbije, Olge Ganzha iz Nizozemske, Rajana Miloševića iz Hrvatske te Vilde Inderhus iz Norveške.

Organizatori su za ovu prigodu postavili 52 selektirana rada koji se mogu razgledati radnim danom na zahtjev u tamošnjoj galeriji, na zahtjev ili najavu do 6. ožujka.

Posjetu galeriji i postav odabranih fotografija s natječaja može se i posjetiti virtualno putem ovog linka: http://issuu.com/hrsta/docs/catalog?mode=window&viewMode=doublePage

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa