IDS u Karojbi za načelnika podržao nestranačkog kandidata

0
Dalen Bertoša s djevojkom Sarom Sužnjević (foto: Facebook)
Dalen Bertoša s djevojkom Sarom Sužnjević (foto: Facebook)

Dalen Bertoša nestranački je kandidat s punom podrškom IDS-a za načelnika Općine Karojba na nadolazećim lokalnim izborima.

Pod geslom „Mlade nade za bolju budućnost“ Bertoša je u svom programskom planu općine Karojba za razdoblje 2021.-2025. kao prioritet najavio izradu prostornog plana kako bi se mladima osigurala mogućnost gradnje i ostanak u općini, te razvoj poduzetništva u poslovnim i mješovitim zonama. Još jedan prioritet kojeg bi kao načelnik općine inicirao je i modernizacija javne rasvjete radi smanjivanja troškova električne energije i održavanja, a razlika bi se utrošila u dogradnju još nepostojeće javne rasvjete po naseljima.

Bertoša naglašava: „U suradnji sa širom zajednicom kao što je Grad Pazin, IVS, USLUGA, ŽUC nastojat ćemo uvesti širokopojasni internet za cijelo područje općine, pripremiti i realizirati odvodnju otpadnih voda za naselja Škropeti, Motovunski Novaki i Karojba te izvršiti rekonstrukciju županijske ceste kroz naselje Močibobi s gradnjom nogostupa i javne rasvjete, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života stanovnika općine i razvoja poduzetništva.“

U programskom planu su i brojne druge aktivnosti i projekti koji su najavljeni, poput izgradnje društvenog doma u Rakotulama, dovršetak i stavljanje u funkciju stare škole u Motovunskim Novakima te rekonstrukcija postojećih nerazvrstanih cesta na području općine. Poticat će se mladi OPG-ovi i poljoprivrednici na usavršavanje kroz razne edukacije u suradnji s LAG-om i drugim sličnim organizacijama. Pozabavit ćemo se o ekološkim problemima, a napravile bi se i zelene oaze, od dječjih igrališta i mjesta za druženje s roštiljem do pješačkih i biciklističkih staza.

Za povećanje sigurnosti mještana Bertoša najavljuje postavljanje ležećih policajaca i ogledala na nepregledna raskrižja. A planira i transparentniji i dostupniji rad općinske uprave.

„Dosta je bilo ĆEMO BEN, GREMO ZAJNO!!!“, zaključuje Bertoša. Dalen Bertoša rođen je u Puli, 1996. godine. Osnovnu školu pohađa u Karojbi dok srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile u Pazinu. Trenutno ima zvanje inženjera brodogradnje i apsolvent je na petoj godini studija brodogradnje na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Uz studij, zaposlen je i na neodređeni radni odnos. U društvu se ističe po vedrom karakteru i sportskim duhu, kojeg živi svakodnevno. Slobodno vrijeme  provodi igrajući nogomet ili istražujući prirodu kroz šetnju i bicikliranje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa