Večeras na HTV-u retrospektivni koncert Brune Krajcara

0
Bruno Krajcar na koncertu u INK-u
Bruno Krajcar na koncertu u INK-u

Prošle godine navršilo se 30 godina od prve zapisane i javno izvedene klavirske skladbe maestra Bruna Krajcara koju je 1982., tada desetogodišnji Bruno izveo na koncertu glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Puli kao rođendanski poklon svojoj majci Nini.

Ovaj svestrani istarski skladatelj, kantautor i etno glazbenik od tada redovito sklada i pojavljuje se na koncertima sa svojim skladbama ali i počinje pisati pjesme na vlastite tekstove da bi 1992., objavio svoj prvi kantautorski nosač zvuka pod nazivom “Živimo ljubav“.

Godine 1995. diplomirao je na Glazbenoj akademiji u Ljubljani, a 1997. primljen je u redovito članstvo Hrvatskog društva skladatelja.

U petak 4. svibnja 2012. godine povodom Dana Grada Pule obilježio je svoje obljetnice velikim gala koncertom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli. Prvi dio koncerta bio je u klasičnom stilu, a na programu su bile klavirske, komorne, solo pjesme, zborske i klapske Krajcarove skladbe dok se u drugom djelu koncerta predstavio kao kantautor i etno - jazz glazbenik u pratni svoje grupe Istrael te uz brojne eminentne glazbenike izveo i neke od svojih popularnih pjesama i šansona. Na koncertu su uz Krajcara među ostalima nastupili i Josipa Lisac, Oliver Dragojević, Lidija Percan, Giorgio i Leonora Surian, klape Teranke i Pinguentum, Mila Soldatić Marić, Daniel Načinović, Marko Tolja i mnogi drugi.

Snimku koncerta možete pogledati u nedjelju 24. veljače, na drugom programu Hrvatske televizije u 23 i 50.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa