Sandi Bančić kandidat IDS-a za načelnika Tinjana

0
Sandi Bančić kandidat IDS-a za načelnika Općine Tinjan
Sandi Bančić kandidat IDS-a za načelnika Općine Tinjan

Za kandidata općinskog načelnika Općine Tinjan na posljednjoj sjednici Predsjedništva podružnice jednoglasno je izabran Sandi Bančić.

Sandi Bančić, rođen je u Puli 10.1.1978. Završio je gimnaziju u Pazinu te je već 20 godina poduzetnik i glazbenik. Posljednjih 10 godina vijećnik je u općinskom vijeću Tinjana, gdje se istaknuo svojim velikim angažmanom i radom za zajednicu. Živi u Kringi, sretno je oženjen te otac dvoje djece.              

Bančić je tom prigodom najavio da zajedno s listom sastavljenom od mladih i kvalitetnih ljudi te uz slogan „Moremo bolje“ ulazi u kampanju potpuno svjestan problema s kojima se susreću tinjanci, ali i s brojim rješenjima.

- U donošenju važnih odluka uključiti ćemo što više zainteresiranih mještana kako bi odluke bile kvalitetnije, snimat ćemo sjednice i učiniti rad općine konačno javnim i transparentnim. Okrenut ćemo se EU fondovima, a izmjenama prostornog plana oslobodit ćemo kvote i omogućiti mladim obiteljima općine Tinjan gradnju prve nekretnine, poručio je Bančić te je od svih prioriteta još istaknuo:

- Nećemo opterećivati građane novim, većim davanjima. Riješit ćemo problem prikupljanja otpada i divljih odlagališta i maksimalno ćemo pomoći svima u ovoj pandemiji, posebice onima koji zbog iste ne mogu raditi. Njih ćemo osloboditi plaćanja komunalne naknade!

 

Naveo je konkretne mjere za daljnji razvoj poljoprivrede, od poticanja udruživanja do povezivanja pršutara i ostalih OPG-ova.  U svom programu ima brojne projekte za mlade i rekreativce, poput uređenja treking staza i šumskih puteva kao i daljnji razvoj održivog turizma.  – Pod hitno moramo objediniti kompletnu ponudu Općine Tinjan na jednoj web lokaciji, odnosno brošuri te kao takvu općinu promovirati kao turističku destinaciju.

Smatra kako Općina može i mora većim angažmanom revitalizirati pučke fešte, poput Sv.Marija u Kringi, Šimunja u Tinjanu te Rokova u Muntrilju, te da se u samu organizaciju istih mogu uključiti i mladi. - ISAP i ljetni festival pršuta smatramo već zaštitnim znakom općine, a na nama je da iznova unesemo novu dimenziju u organizaciji i prezentaciji.

Nadalje, Bančić je naveo da je izgradnja prijeko potrebne infrastukture jedan od glavnih pokretača razvoja mjesta. Najavio je nastavak i ubrzanje projekta kanalizacije, asfaltiranje i proširenje pojedinih prometnih pravaca kao i rekonstrukciju raskrižja Tinjan- Kringa i Muntrilj. Za kraj, naglasio je da Općina može puno više učiniti za umirovljenike te za potrebitije. – Općina su ljudi, oni su naš trajni prioritet i moraju živjeti bolje. Zato kažemo: „Moremo bolje!“, zaključio je kandidat IDS-a za načelnika Općine Tinjan Sandi Bančić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa