Kako Zennaro, Cvijanović i Prodan prognoziraju izbore u Poreču

0
Maurizio Zennaro, Nataša Cvijanović i Goran Prodan
Maurizio Zennaro, Nataša Cvijanović i Goran Prodan

Približavaju se lokani izbori. Svatko ima nekog svog favorita, a mnogi se kandidati nadaju da će upravo oni dobiti dovoljno glasova da uđu u Vijeće, ili čak postanu gradonačelnici. Dosad je u većini istarskih jedinica lokalne samouprave pobijeđivao IDS. Kakve su njihove prognoze rezultata lokalnih izbora u Poreču pitali smo umirovljenog novinara Gorana Prodana iz Poreča, njegovog sugrađanina i oporbenog kandidata Maurizia Zennara te tamošnju humanitarku Natašu Cvijanović. 

Maurizio Zennaro:
"U ovom trenutku nezahvalno je prognozirati izborne rezultate predstojećih lokalnih izbora u Poreču jer nije još poznato koje će sve političke stranke i nezavisne liste sudjelovati u izbornoj utrci. No, bez obzira na izborne sudionike uvjereni smo da će izborni rezultat Građanske inicijative Zajedno – Insieme bit će značajno bolji jer znamo da su građani – birači prepoznali i moj vijećnički angažman u protekle četiri godine, koji je uvijek bio usmjeren na zaštitu malog čovjeka.

GI Zajedno – Insieme nastupila je prvi put na lokalnim izborima 2017.godine. Tada smo osvojili povjerenje 582 porečkih birača. Postigli smo bolji izborni rezultat od HDZ-a, Umirovljenika,  Živog zida, manjinske liste Bošnjaka i Albanaca i od ostalih nezavisnih lista i zato na predstojećim lokalnim izborima očekujem značajno bolji izborni rezultat, a očekivanje možemo potkrijepiti sljedećim činjenicama: Građani – birači svjesni su da su nepotizam, klijentelizam, pogodovanje i korupcija ovladali IDS-om.

Sumnjam da su birači zaboravili Uljanik, Kaštijun, Vodnjanske kumove, bahatost i afere raznih načelnika i gradonačelnika iz redova IDS-a ili Staro nogometno igralište u Poreču, kaznu europskog USKOK-a, odnosno OLAF-a od 53 mil. kuna kojom je kažnjena Odvodnja d.o.o., a koji građani Poreča već plaćaju, nisu zaboravili novi cjenik zbrinjavanja otpada i ostale brojne nepodopštine.

 

Izborni rezultat GI Zajedno – Insieme biti će značajno bolji i zbog toga što su duh zajedništva i dobronamjernost djelovanje naše GI Zajedno – Insieme prepoznali i članovi koji su do nedavno bili članovi nekih političkih stranaka. Danas naša GI okuplja ne samo građanske aktiviste, već i bivše članove SDP-a, Domovinskog pokreta, Živog zida i bivše članove IDS-a i svjesni smo da jedino zajedničkim djelovanjem možemo postati relevantni politički subjekt u Poreču i u tom pravcu i djelujemo.

Nataša Cvijanović:
"Smatram a i nadam se da će na izborima u Poreču pobijediti dosadašnji gradonačelnik Loris Peršurić. Mislim da je u dosadašnjem radu pokazao da mu je stalo do grada i da je pravi čovjek. Bavim se humanitarnim radom i kad smo organizirali koncert s Petrom Grašom za žrtve prometnih nezgoda, Grad se za sve pobrinuo u smislu sponzorstva i troškova, tako da smo mogli sve što smo prikupili namijeniti u humanitarne svrhe. A i vidi se koliko je toga izgrađeno i asfaltirano, ili je u pripremi, tako da vjerujem da će sadašnji gradonačelnik dobiti još jedan mandat."

Goran Prodan:
"Ne pratim baš pažljivo, ali vidim da će aktualnom IDS-ovom gradonačelniku Lorisu Peršuriću protukandidati biti barem SDP-ovac Vladimir Sladonja i nezavisni vijećnik Maurizio Zennaro. Njih dvojica su ambiciozni i već više godina poznati i aktivni na lokalnoj sceni, naročito Zennaro, ali mislim da Peršurić uživa simpatije većeg dijela porečkog biračkog tijela tako da očekujem njegovu pobjedu u prvom krugu.

Što se tiče lista za Gradsko vijeće, i tu je izgledna pobjeda IDS-a, tim više što se SDP bezveze odrekao svog aktivnog vijećnika Gorana Gašparca, pa će se opozicija dodatno razmrviti i vjerojatno će dosta glasova ostati ispod crte. Šteta, jer navijam da nakon gotovo 30 godina IDS izgubi barem predstavničku vlast, naročito ona njegova pozadinska trapulersko-profiterska ekipa koja drži konce." (K.S.R./foto: privatni album)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa