Lamzina golišava unuka Sonja:

'Živim burno kao djed! Kamera me voli, skidam se za umjetnost'

0
Sonja Sabol (foto: Arhiva/privatni album)
Sonja Sabol (foto: Arhiva/privatni album)

Nije se teško svući do gola. Golotinja nije ništa loše. Teško je poslije imati bolna leđa jer se u jednoj pozi stoji više od 15 minuta, pa bole određeni dijelovi tijela zbog nagiba ili stajanja, piše 24sata iz kojeg prenosimo dio teksta u nastavku.

Tako je Sonja Sabol (30) opisala svoj debi obnažena pred fotoobjektivom. Puljanin Damir Bošnjak napravio je izložbu aktova “Four Walls” sa 17 fotografija golih žena. Inspirirana je intimnim svijetom današnje moderne žene unutar svoja četiri zida.

- Sve su to zapravo žene svakodnevice i imaju osmosatno radno vrijeme u nekoj prodavaonici ili tvornici. Jedna od njih koja je pozirala radi u tvornici na ‘traci’. Trebalo je biti više žena na fotografijama, ali sigurno ih je desetak odustalo zbog prepoznatljivih tetovaža koje imaju. Još smo, nažalost, društvo gdje se na takve stvari gleda s dozom nerazumijevanja - rekao je autor Bošnjak.

A premda se na golim fotografijama većinom ne vidi lice žena, koje su satima pozirale za savršenu fotografiju, jedno se lice itekako vidi. To je Sonja Sabol, odgojiteljica u zagrebačkom vrtiću te unuka legendarnog nogometaša Dinama Stjepana Lamze. Autor je kazao da mu je gušt bio raditi s njom jer se ne srami svog tijela, piše 24sata.

- Spletom okolnosti ljetos sam u Areni upoznala Damira Bošnjaka, rekao mi je tematiku izložbe i ujedno mi dao naznaku da će biti naporno, jer je riječ o poziranju - rekla je.

 

Smatra da je grijeh ako se golo žensko tijelo ne utisne u umjetnost, te da su žene inspiracija same po sebi, a njihova gola tijela ih čine još posebnijima.

- Volim lijepe žene koje odišu karizmom. Teško je dobiti kombinaciju lijepe žene, inteligentne i još k tome da ima vrašku energiju koja zapravo ostavlja druge bez daha. Taj prikaz gole žene na platnu ili fotografiji onda bude senzacionalan i nezaboravan. Ali za takvo što treba žena koja je fatalna - misli odgojiteljica, koja piše knjigu u kojoj će se naći i njezin slavni djed, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa