U Puli održana humanitarna akcija Dan narcisa

0

Danas se na pulskoj Gradskoj tržnici dvadeset i drugu godinu za redom održala humanitarna akcija Dan narcisa koju organizira Klub Gea Pula. U ime Grada Pule humanitarnoj akciji sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

„Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i naglašavamo važnost preventivnih pregleda i aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake osobe.
Pozivamo žene, ali i muškarce da se  educiraju o važnosti prevencije karcinoma dojke, a simboličnim darivanjem narcisa  želimo potaknuti na redovito pregledavanje kao i odlazak na preventivni pregled.

Svjesni smo činjenice da se zbog straha od koronavirusa izbjegava odlazak u bolnicu i na preventivne preglede. Naši zdravstveni djelatnici ulažu dodatne napore kako bi nastavili s programima ranog otkrivanja raka i spriječili da se zbog opasnosti od Covida19 poveća broj oboljelih od zloćudnih bolesti. Prevencija je važna i preventivni pregledi mogu spasiti život jer rak je izlječiv ukoliko se otkrije na vrijeme“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Dan narcisa pokrenut je s ciljem da se utječe na podizanje svijesti žena, ali i muškaraca, koji također obolijevaju od raka dojke, o važnosti prevencije i ranom otkrivanju ove bolesti te vođenju brige o vlastitom zdravlju. Upravo je na tome naglasak i na ovogodišnjoj humanitarnoj akciji Dan narcisa. Već tradicionalno uz članice kluba GEA, sudjelovale su i podršku dale osobe iz javnog i društvenog života. Dijeljenjem cvijeća i promotivnog materijala građanima se danas ukazalo na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Akcija je ove godine organizirana u smanjenom obimu i kraćem vremenu uz poštivanje svih epidemioloških mjera sukladno uputama Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa