Postavljene interpretacijske ploče u Kanfanaru

0
Stara šterna
Stara šterna

Brojne zanimljive lokacije po Kanfanaru od ovog su tjedna označene i predstavljene interpretacijskim pločama koje su, s ciljem boljeg upoznavanja domaćeg stanovništva i turista o povijesti i kulturi Kanfanara, zajednički osmislili i postavili Općina Kanfanar, Udruga Dvegrajci i TZ Općine Kanfanar.

Interpretacijske ploče postavljene su na ukupno osam lokacija diljem Kanfanara i okolice, a zanimljive informacije koje se nalaze na tablama dostupne su na četiri jezika. Šetnjom kroz Kanfanar, gosti će tako moći saznati više o povijesnom razvoju Kanfanara, ali i obližnjim crkvicama koje u sebi kriju mnoge vrijedne sadržaje. Osim tekstova s povijesnim činjenicama, ploče sadrže i slikovne prikaze lokacija, a neke od njih i stare razglednice Kanfanara, što daje mogućnost zanimljive usporedbe lokacija unutar Kanfanara nekada i danas. Lokacije koje su obuhvaćene ovim projektom su: željeznička stanica u Kanfanaru, stara vaga za vaganje stoke koja danas služi za mjerenje težine istarskim volovima na smotri u sklopu Jakovlje, župna crkva svetog Silvestra u Kanfanaru, javna cisterna (šterna) preko puta župne crkve, crkva svetog Valentina, stari komun, crkva svete Agate nedaleko Kanfanara te crkva svete Marije od Lakuća koja se nalazi podno Dvigrada.

Na ovaj su način u glavnom općinskom naselju stvoreni sadržaji kojima će lokalno stanovništvo moći više naučiti o mjestu u kojem živi, a turisti saznati o bogatoj povijesti i kulturi kanfanarskoga kraja. Uz obližnje izletište Kašteljir i uz Park istarskog vola koji je otvoren za prošlogodišnju Jakovlju, Kanfanar je sada bogatiji za nove sadržaje kojima se ujedno doprinosi i kvalitetnijoj interpretaciji i valorizaciji kulturne i povijesne baštine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa