Uskoro vodeća kreativna konferencija u Hrvatskoj: Kreativnost i inovacije ključ rasta i konkurentnosti gospodarstva

0
Predstavljanje ovogodišnje konferencije
Predstavljanje ovogodišnje konferencije

Šesti Dani kreativnosti i inovativnosti posvećeni temama regionalnog razvoja, kreativnosti, inovacija i istraživanja kao temelja rasta i konkurentnosti, pametnih i kreativnih gradova i ženama kao predvodnicama socijalnih inovacija, ove će se godine održati 19. i 20. travnja u Puli pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i u suradnji s partnerima Ministarstvom gospodarstva, Ministarstvom poduzetništva i obrta, Hrvatskom gospodarskom komorom, Gradom Pulom i Udrugom za promicanje pozitivnih promjena u društvu.

Konferenciju su današnjoj pressici održanoj u zagrebačkom ZgForumu predstavile Ivana Nikolić, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost, Vedrana Likan predsjednica Udruge za promicanje pozitivnih promjena u društvu i Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj te Jasmina Nina Kamber, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Grada Pule.

„U fokusu i ovogodišnje konferencije su kreativnost, inovacije i istraživanje kao glavni alati razvoja definirani i u kontekstu nove razvojne strategije Europe 2020 i kao takvi će biti financirani od strane EU kojoj će Hrvatska uskoro pripadati. Izbor strateških razvojnih područja odnosno pametnih specijalizacija obuhvaća i pametno pozicioniranje gradova kao nositelja regionalnog razvoja s naglaskom na održivi razvoj, ali i kulturnu i kreativnu industriju kao ekonomske faktore i temelj razvoja urbanih cjelina“, rekla je Ivana Nikolić, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost.

Dvodnevna konferencija u Pulu će dovesti eminentne hrvatske i inozemne stručnjake, predstavnike državnih tijela, civilnog društva, privatnog sektora i gospodarstva, znanstvene i kulturne zajednice te kreativne industrije kako bi zajedničkim snagama pokrenuli drugačije, kreativne obrasce razmišljanja i djelovanja u svakodnevnom javnom i privatnom sektoru.

„Zadovoljstvo nam je biti domaćinom ove manifestacije, jer Grad Pula se u unapređenju kvalitete života građana uvelike oslanja na kreativna i inovativna rješenja koja nam pomažu u boljoj organizaciji gradskog života, optimiziranju troškova i općenito u vođenju kompleksnog i živog sustava kao što je to grad.

Na prošlogodišnjim Danima kreativnosti i inovativnosti dodijeljeno nam je priznanje za projekt e-vrtići, kojim smo postupak upisa u dječje vrtiće učinili posve transparentnim i jednostavnim. Time smo našim građanima uštedjeli nepotrebne troškove, ali i onaj danas najvredniji resurs – vrijeme.

Ponosni smo što je naš trud prepoznat , a nagrada nas motivira za nove projekte i ideje, kakvih u Puli, otvorenom, multikulturalnom gradu ne nedostaje”, rekla je Jasmina Nina Kamber predstavnica Grada Pule.

Dio Dana kreativnosti i inovativnosti bit će posvećen i ženama kao nositeljicama razvoja socijalnih inovacija. „Za ostvarenje stvarnih promjena u tržišnim i društvenim trendovima, ostvarivanje utjecaja na konkurentnost kako na razini našeg tržišta tako i konkurentnost Hrvatske u kontekstu EU, te kao nezaobilazni čimbenici u gospodarstvu, znanosti, aktivizmu, kulturi i umjetnosti – žene u Hrvatskoj imaju neupitnu, ako ne i ključnu ulogu. Kao dokaz tome, žene ne samo da su nositelji sve većeg broja vodećih pozicija tvrtki koje imaju važnu ulogu za naše gospodarstvo poput banaka, IT tvrtki, industrije, već su unazad tri godine upravo žene bile pokretači većine inovativnih društveno odgovornih projekata“ objasnila je Vedrana Likan, predsjednica Udruge za promicanje pozitivnih promjena u društvu.

Središnji događaj konferencije bit će svečana dodjela Nagrada za kreativnost i inovativnost, za koju je danas i javno otvoren natječaj na koji se mogu prijaviti sve pravne i fizičke osobe koje su u protekloj godini ostvarile kreativne i inovativne projekte. Organizator, Mreža za razvoj i kreativnost otvorila je danas  i natječaj za prijavu razvojnih projekata za grad Pulu pod nazivom „Pametno rješenje za Pametnu Pulu“.  Više o natječajima i konferenciji potražite na www.dki.mrak.com.hr.
Logo Mreža za razvoj i kreativnost
Logo Mreža za razvoj i kreativnost

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa