vila u veloj trabi

Istarska arhitektica dizajnira niz zanimljivih eksterijera i interijera

0
Natali Zulijani Giambastiani (foto: Facebook)
Natali Zulijani Giambastiani (foto: Facebook)

Projekt suvremene elegantne vile površine 433 kvadrata u središnjoj Istri, čije je posebno konstruktivno oblikovanje proizašlo iz tipologije terena, potpisuje arhitektica Natali Zulijani Giambastiani iz labinskog studija Artitura, javlja Jutarnji. U nastavku prenosimo dio teksta.

Arhitektica Natali Zulijani Giambastiani već sedam godina sa svojim timom u arhitektonskom studiju Artitura u Labinu projektira i dizajnira niz zanimljivih i posebnih eksterijera i interijera. Kao jedan od primjera kreativnosti tima ističe se i projekt Ville 55 koja se smjestila na rubu slikovitog mjestašca Vela Traba u središnjoj Istri i predstavlja sinergiju suvremenog izgleda i prirodnog okruženja.

Vođena idejom da ponudi investitoru nešto posebnije od onoga što očekuje, nešto pred čim će zastati, zajedno sa svojim timom arhitektica je projektirala eksterijer i interijer elegantne vile s posebnim konstruktivnim oblikovanjem.

Tipologija terena bila je polazišna točka postavljanja koncepta. Izdužena parcela, koja se pruža u smjeru sjever - jug, pogodovala je longitudinalnom obliku kuće te maksimalnom otvaranju prema zapadu i visokom zelenilu, a pridonijela je i izoliranju od susjednih kuća na istočnoj strani. Zbog konzola velikih raspona kuća je u cijelosti izvedena od armiranog betona te se sastoji od centralnog kubusa omeđenog polunatkrivenim terasama sa svih strana. Arhitektica objašnjava kako se konceptualna ideja iznimno zanimljivih izlomljenih geometrijskih terasa dobila promatranjem postojećih slojnica terena u blagom padu.

 

- Geometrijski oblik kuće dodatno je naglašen bojanjem fasade monokromatskim bojama - bijeli plašt koji obavija crni kubus, a ekskluzivnost pročelja je dobivena oblogom bijelog kamena Plana u rigato obradi - ističe arhitektica.

Izrazito moćna svojom vanjskom pojavom, kuća u unutarnjem dijelu odiše bliskošću i ugodnim luksuzom koji se nenametljivo formira pomoću čistih linija i zavodljivog odabira boja i materijala. Vila je koncipirana na tri etaže s površinom od 433 kvadratna metra. U suterenu je wellness oaza s jacuzzijem, saunom i fitness zonom. Iako je prostor zatvoren, osjećaj integracije u prirodu postignut je velikim staklenim stijenama. Pokraj wellnessa nalazi se “konoba” s enotekom, dodatno oplemenjena tračkom autohtonog štiha, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa