policija obavila očevid

Baklja završila na krovu škole, vatrogasci spriječili veću štetu

0
Požar na krovu Osnovne škole Veruda (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Požar na krovu Osnovne škole Veruda (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

U subotu, 20. ožujka, u 19.52 sati policija je zaprimila dojavu o požaru na zgradi OŠ Veruda u Banovčevoj ulici u Puli. Pulski vatrogasci ugasili su požar u 20.20 sati. U događaju nema ozlijeđenih, a prema zasad dostupnim informacijama gorio je dio krova. Na intervenciju je izašlo sedam vatrogasaca s dva vozila.

Vatru prouzročila baklja bačena s obližnjeg igrališta na kojem je grupa mladića radila bakljadu. To je iste večeri potvrdio i gradonačelnik Pule Boris Miletić.      

"Netko je bacio baklju na krov i vatra se proširila, srećom brzom reakcijom vatrogasaca sve je ugašeno i šteta nije velika. Najoštrije osuđujem ovakvo ponašanje - posljedice su mogle biti puno veće! Škola je između zgrada, danas puše, osim materijalne štete, mogli su ljudi nastradati! Ljudi, ne trebaju nam ovakvi prizori, ako želimo da stvari idu na bolje, ne možemo si sami raditi štetu. Ne znam kome je moglo pasti na pamet da uništava i dovodi ljude u opasnost!". rekao je Miletić. 

"Ljuti me i ne mogu vjerovati da je nekom palo na pamet rušiti i paliti - i to školu! Da i ne govorim o tome da se požar mogao proširiti i ugroziti kuće! Čemu takvi potezi? Umjesto da gradimo zajedno - ovo nas sve vodi korak unatrag. Bolji smo od ovoga! Obišli smo školu, sutra cemo znati točne razmjere štete i odmah ćemo napraviti plan sanacije. Nadam se da će policija brzo pronaći počinitelja i još jedanput, kapa dole našim vatrogascima!", rekla je njegova zamjenica Elena Puh Belci

Uzrok požara otvoreni plamen

Policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetnikom i inspektorom zaštite od požara u nedjelju, 21. ožujka 2021. godine obavili su očevid na školskoj zgradi u Banovčevoj ulici u Puli, gdje je u subotu oko 19,50 sati izbio požar.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen, te da je izgorjelo oko 20 m2 izolacije krovišta dok požar nije zahvatio unutrašnjost škole. Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena.

Policija provodi opsežno kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa