Balija: Mladi su snaga zajednice i motor društva koji nas pokreće

0
Kandidatkinja IDS-a za načelnicu Fažane predstavila drugu točku programa
Kandidatkinja IDS-a za načelnicu Fažane predstavila drugu točku programa

Kandidatkinja za načelnicu Općine Fažana Nicoletta Balija predstavila je drugu točku svog programa koja se odnosi na program za zajednicu, a tiče se mladih, skrbi o djeci i starijima te brige o potrebitima.

Na samom početku, Balija je istaknula kako se uloga suvremene općine, moderne zajednice  21. stoljeća ne nalazi samo u tome da realizira – više ili manje uspješno - infrastrukturne projekte i pokoju pučku feštu, već da je puno više od toga. - Općina je tu jer treba graditi i unaprijediti zajednicu, biti na usluzi građanima i stvoriti sve preduvjete za udoban i kvalitetan život, to je moje viđenje općine i naše Fažane, rekla je Balija.

Govoreći o programu, kandidatkinja IDS-a kazala je kako će posebnu pažnju posvetiti socijalno ugroženim mještanima u vidu pružanja pomoći obiteljima aktivno ispitujući i ažurirajući njihove potrebe.

- Mladi su snaga zajednice i motor društva koji nas pokreće, kazala je Balija te je istaknula kako je jedan od važnih ciljeva u njenu programu poticati aktivnu komunikaciju i anketiranje mladih obitelji kako bi se ispitale njihove konkretne potrebe, a na koje će, dodala je kandidatkinja IDS-a, Općina odgovoriti konkretnim rješenjima, pomoći i mjerama.

 

- Mladi moraju znati da mogu računati na nas i da u nama imaju istinskog partnera, stoga nam je cilj smanjiti komunalnu naknadu za  prvu nekretninu za osobe mlađe od 45 godina – jer na mladima ne možemo zarađivati ukoliko želimo da ostanu ovdje, napomenula je Balija dodajući kako će također za nove obitelji organizirati tečaj za trudnice u Fažani, paket dobrodošlice i knjigu svakom novorođenom djetetu te inzistirati  na otvaranju igraonice – baby parkinga.

- Uvođenje zdravijeg vrtićkog i školskog jelovnika u suradnji s pedijatrima i nutricionistima, pomoći pri nabavi namirnica s eko oznakom, radionica za kuhinjsko osoblje za uvođenje ribe u školske i vrtićke jelovnike apsolutni nam je prioritet, jednako kao i besplatan vrtić za treće i svako sljedeće dijete, rekla je kandidatkinja Balija dodajući da upravo velikim obiteljima treba pomoći i osloboditi ih dodatnih troškova.

Naposljetku, govoreći o građanima treće životne dobi, umirovljenicima, Balija je rekla kako će im se općina odužiti isplatom Božićnice i Uskršnjica ovisno o visini mirovine. - Našim ćemo se starijima odužiti malim znakom pažnje povodom blagdana, da se mogu osjećati bezbrižno, dostojanstveno i sigurno te da netko misli i na njih, da onima koji ne mogu, pružimo mogućnost da svojim unucima poklone znak pažnje, naglasila je Balija.

- U planu imamo još puno toga za razvoj zajednice, od aktivnosti i radionice za osobe treće životne dobi, mjera prevencije obiteljskog i međuvršnjačkog nasilja, do promocije zdravog življenja kroz sport, kulturu, učenje stranih jezika, zaključila je kandidatkinja za načelnicu Fažane Nicoletta Balija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa