623 labin tina.info i istarski.hr 4.5.2021.

Balija: Mladi su snaga zajednice i motor društva koji nas pokreće

0
Kandidatkinja IDS-a za načelnicu Fažane predstavila drugu točku programa
Kandidatkinja IDS-a za načelnicu Fažane predstavila drugu točku programa

Kandidatkinja za načelnicu Općine Fažana Nicoletta Balija predstavila je drugu točku svog programa koja se odnosi na program za zajednicu, a tiče se mladih, skrbi o djeci i starijima te brige o potrebitima.

Na samom početku, Balija je istaknula kako se uloga suvremene općine, moderne zajednice  21. stoljeća ne nalazi samo u tome da realizira – više ili manje uspješno - infrastrukturne projekte i pokoju pučku feštu, već da je puno više od toga. - Općina je tu jer treba graditi i unaprijediti zajednicu, biti na usluzi građanima i stvoriti sve preduvjete za udoban i kvalitetan život, to je moje viđenje općine i naše Fažane, rekla je Balija.

Govoreći o programu, kandidatkinja IDS-a kazala je kako će posebnu pažnju posvetiti socijalno ugroženim mještanima u vidu pružanja pomoći obiteljima aktivno ispitujući i ažurirajući njihove potrebe.

- Mladi su snaga zajednice i motor društva koji nas pokreće, kazala je Balija te je istaknula kako je jedan od važnih ciljeva u njenu programu poticati aktivnu komunikaciju i anketiranje mladih obitelji kako bi se ispitale njihove konkretne potrebe, a na koje će, dodala je kandidatkinja IDS-a, Općina odgovoriti konkretnim rješenjima, pomoći i mjerama.

 

- Mladi moraju znati da mogu računati na nas i da u nama imaju istinskog partnera, stoga nam je cilj smanjiti komunalnu naknadu za  prvu nekretninu za osobe mlađe od 45 godina – jer na mladima ne možemo zarađivati ukoliko želimo da ostanu ovdje, napomenula je Balija dodajući kako će također za nove obitelji organizirati tečaj za trudnice u Fažani, paket dobrodošlice i knjigu svakom novorođenom djetetu te inzistirati  na otvaranju igraonice – baby parkinga.

- Uvođenje zdravijeg vrtićkog i školskog jelovnika u suradnji s pedijatrima i nutricionistima, pomoći pri nabavi namirnica s eko oznakom, radionica za kuhinjsko osoblje za uvođenje ribe u školske i vrtićke jelovnike apsolutni nam je prioritet, jednako kao i besplatan vrtić za treće i svako sljedeće dijete, rekla je kandidatkinja Balija dodajući da upravo velikim obiteljima treba pomoći i osloboditi ih dodatnih troškova.

Naposljetku, govoreći o građanima treće životne dobi, umirovljenicima, Balija je rekla kako će im se općina odužiti isplatom Božićnice i Uskršnjica ovisno o visini mirovine. - Našim ćemo se starijima odužiti malim znakom pažnje povodom blagdana, da se mogu osjećati bezbrižno, dostojanstveno i sigurno te da netko misli i na njih, da onima koji ne mogu, pružimo mogućnost da svojim unucima poklone znak pažnje, naglasila je Balija.

- U planu imamo još puno toga za razvoj zajednice, od aktivnosti i radionice za osobe treće životne dobi, mjera prevencije obiteljskog i međuvršnjačkog nasilja, do promocije zdravog življenja kroz sport, kulturu, učenje stranih jezika, zaključila je kandidatkinja za načelnicu Fažane Nicoletta Balija.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA