oliver čanić:

'Očevi u Istri ne žele istupati jer se boje odmazde institucija'

0
Oliver Čanić (foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Oliver Čanić (foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Za tri dana slavi se Dan očeva, pa smo htjeli popričati s nekim ocem u Istri o problemima s kojima se susreće u odgoju djece i općenito u životu. Činilo nam se da bi neki istarski član Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo bio dobar sugovornik, pa smo tako predsjednika Olivera Čanića zamolili da kontaktira istarske članove.

Nakon jednodnevnih konzultacija, ostali smo kratkih rukava, ali i nešto doznali o atmosferi koja u društvu vlada u vezi s tom tematikom.

 

"Imamo dosta članova u Istri i Istarska županija je druga po broju pritužbi, odmah nakon Zagreba. Ipak, nitko od očeva ne želi javno istupati jer se boje odmazde institucija, odnosno neki imaju i sudske postupke", kazao nam je Čanić.

Dodao je da se najveći broj pritužbi koje dolaze iz Istre odnosi na dvostruke kriterije, odnosno da institucije, ponajprije Centri za socijalnu skrb i sudovi, imaju "jedne kriterije za majke, druge za očeve, a za djecu nije nikog briga". Očevi se također tuže da ih se tretira "kao bankomate", dok se njihova uloga u odgoju minimalizira. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa