Keti Vrabič iz Karigadora je prva istarska vatrogaskinja (video)

0
Keti Vrabič (foto: Facebook K. Vrabič/HRT)
Keti Vrabič (foto: Facebook K. Vrabič/HRT)

Kad se oglasi alarm, stavlja kacigu, vatrogasno odijelo i uskače u vozilo. Posao je to koji voli od malih nogu. - Mislim da ne vrijedi pravilo što se tiče muško-žensko bitna je ljubav prema tom poslu. Ekipa je super, svi su dobri i dragi, uče nas, govori Keti Vrabič, vatrogaskinja, javlja HRT s kojeg prenosimo dio članka u nastavku.

Dan žena se od danas, slavi i kod umaških vatrogasaca. Prva je istarska profesionalna vatrogaskinja, došla je u ekipu samih muškaraca. I dečki su sretni što se drugačije gleda na njihov posao.

 

To je jedan razlog za ponos za nas jer smatramo da sustav i percepcija tog posla nema nekih prepreka i je li to muški ili ženski posao, naglašava Bojan Štokovac, zapovjednik JVP Umag. A uobičajeno se na današnji dan poklanja cvijeće. Muškarci ženama, žene ženama, važan je znak pažnje. Od ranog jutra čekalo se u redu. Ruže, mimoze, svatko ima svog favorita. Keti je pravi primjer da žene mogu baš sve, kao i muškarci, iako su potplaćenije, donosi HRT gdje pogledajte video. (Foto: Facebook K. Vrabič)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa