Istarske poduzetnice na Forumu poslovnih žena u Beogradu

0
Alida Perkov
Alida Perkov

Članice udruge poslovnih žena i poduzetnica BPW Prvi hrvatski klub Pula, putuju u Beograd na VI. Forum BPW Danube net pod nazivom "Umrežavanje žena - preduvjet uspjeha i jednakosti", koji će se održati od 11. do 13. studenog u Sava centru.

Skup organizira međunarodna organizacija "Business and Professional Women" (BPW) koja postoji već 80 godina, a od 2010. ima i svoj prvi klub u Srbiji – u Nišu.

"Cilj nam je da istaknemo umrežavanje kao princip funkcioniranja u poslu i najkvalitetniji način za uzajamno razumijevanje i suradnju, ne samo u okviru već postojeće mreže BPW podunavskih zemalja, nego i šire", kaže Slavica Mitic-Paolillo, koordinator BPW za Srbiju.

Forumi poduzetnica zemalja Podunavlja BPW održali su se u Puli 2007.(II Forum) i 2010.(V Forum), pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

U Beogradu se očekuje 200 poduzetnica i poduzeća iz regije te predstavnica institucija koje podržavaju žensko poduzetništvo.  Različiti sadržaji, radionice, poslovni susreti i sajam ženskog poduzetništva "Economica", omogućuju poduzetnicama i poslovnim ženama Srbije da se bolje upoznaju i razmjene iskustva sa privrednicama iz podunavskih zemalja, iz Švicarske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Velike Britanije.  Zbog svog je značaja uvršten u Europski tjedan malih i srednjih poduzeća (European SME Week) za 2011. godinu.

Skup "Umrežavanje žena - preduvjet uspjeha i jednakosti" podržavaju Ministarstvo rada i socijalne politike Republike Srbije, Uprava za rodnu ravnopravnost, ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Privredna komora Srbije, Zavod za ravnopravnost polova AP Vojvodine, Garancijski fond AP Vojvodine i kancelarija UN WOMEN - Program u Srbiji.

Pored predstavnika domaćih institucija i EU delegacije u Srbiji, na BPW skupu će govoriti i Madi Sharma, članica Europskog ekonomskog i socijalnog komiteta (Velika Britanija), Gabriella Canonica, potpredsjednica BPW International (Švicarska); Giusepina Seidita, predsjednica komisije za projekte BPW International (Italija); Sabine Schmelzer, koordinatorica za Europu (Švicarska);  Marion Volk, osnivačica mreže BPW Danube Net (Njemačka). Od diplomatskih predstavništava, potvrđena je nazočnost predstavnika EU delegacije u Srbiji, veleposlanstva Italije u Beogradu i LEDIB-a - Danske agencije za lokalni razvoj.

Skup će svečano otvoriti Alida Perkov, predsjednica BPW Pula i predsjednica mreže poduzetnica BPW Danube Net .

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA