Grad s najvećim povećanjem broja rođene djece u Istri je Poreč

0

Državni zavod za statistiku objavit će službene podatke o broju rođenih beba u prošloj godini tek sredinom godine, stoga je specijalizirani portal gradonačelnik.hr proveo istraživanje o broju rođene djece u 85 gradova, temeljem predanih zahtjeva ili pak isplaćenih naknada za bebe u prošloj i 2019. godini.

Iako rezultati nisu konačni ni službeni, čini se ipak ukazuju na neke pozitivne trendove – s ukupno 155 rođene djece, odnosno, porastom od 8% u odnosu na 2019. godinu, Poreč je grad s najvećim porastom broja rođene djece u Istri. U usporedbi s godinom ranije, nakon Poreča, rast ima i Vodnjan u kojemu je rođeno 55 beba u odnosu na 49 godinu ranije, te u Pazinu gdje je i u 2019. i u 2020. rođena 91 beba.

 

Iz Grada napominju kako pozitivna demografska kretanja nisu i ne mogu biti rezultat samo jednokratnih mjera. Pozitivna kretanja rezultat su, prije svega, činjenice da je Poreč najrazvijeniji grad u Istri, ujedno je i među najrazvijenijima u Hrvatskoj, Poreč i u izazovnoj godini kao što je ova bilježi investicije gospodarstvenika, širenje gospodarskih zona i unaprjeđenje infrastrukture koja omogućava stalno otvaranje novih poslova i poslovnih prostora.

Dodatno, Poreč se ističe i kao jedini grad koji je u četiri godine izgradio dvije potpuno nove osnovne škole i tri vrtića/jaslica, dijeli neke od najvećih učeničkih stipendija za učenike i studente u zemlji, te kroz stalno ulaganje i podupiranje zdravstvenih, obrazovnih, sportskih i  kulturnih udruga, djeci omogućava kvalitetno, ispunjeno i sigurno odrastanje u svom gradu. „Naša je politika da smo svim našim sugrađanima – od rođenja do duboke starosti, stalna podrška. Tako ćemo i nastaviti“, komentirao je pozitivne trendove gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI/A RADNIK/CA U KUHINJI

Do: 02.05.2022.

KRNICA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MAJSTOR NA ROŠTILJU NA DRVENI UGLJEN

Do: 04.05.2022.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 17.05.2022.

MEDULIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA