Tko se boji miša još? Pazinska Gradska knjižnica pomaže u prevladavanju straha od računala (video)

0
Tečaj upravo završavaju dvije grupe polaznika, njih 20-ak
Tečaj upravo završavaju dvije grupe polaznika, njih 20-ak

Informatička pismenost, danas spada u osnovno znanje. Prije tridesetak i manje godina to nije bilo tako, pa se starija populacija, a pogotovo umirovljenici često znaju naći u situaciji da iako žele, ne znaju i nemaju gdje naučiti ponešto o radu na računalima. Ako uz to dodamo i strah i zadrška prema računalima, prepreke se čine nepromostivima.

"Na tragu razgovora sa samim korisnicima odlučili smo pokrenuti niz radionica kroz koje bismo ih upoznali s računalima, osnovama rada na njima, programima word i excel te uputili u korištenje interneta i dostupnosti informacija. Svjesni potrebe za cjeloživotnim učenjem i sve većeg broja informacija koje se mogu pronaći u digitalnom obliku nužno je uključiti korisnike u digitalno društvo, kako radi širenja tako radi usavršavanja postojećih znanja", kazala nam je Iva Ciceran, ravnateljica pazinske Gradske knjižnice, govoreći o projektu.Kako smo saznali od ravnateljice knjižnice, "Tko se boji miša još" projekt je namijenjen starijoj korisničkoj populaciji s naglaskom na umirovljenike. Naime, otprilike 40% korisnika knjižnice čine korisnici stariji od 50 godina i umirovljenici kod kojih postoji zadrška prema računalima i svemu što ima doticaja s njima. No, čini se da je strah od miša nestao, a osim stečenog znanja polaznici su se, sudeći prema fotografijama, i dobro zabavili.

Zahvaljujući inicijativi djelatnika T-HT-a projekt je prepoznat i pružena mu je financijska podrška u realizaciji. Tečaj upravo završavaju dvije grupe polaznika, njih 20-ak. Krajem veljače s tečajem započinju novi polaznici, također raspoređeni u dvije grupe. Ključno je da svaki polaznik radi zasebno na računalu. Zbog velikog interesa postoji mogućnost formiranja novih grupa ali bi se tečaj održavao najesen. Svi zainteresirani mogu se javiti u Gradsku knjižnicu Pazin. Više o projektu možete saznati na ovom linku. (Foto i video: Facebook - Gradska knjižnica Pazin)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa