U subotu u Brtonigli Festival čokolade i vina

0
Cilj manifestacije je predstavljanje proizvođača čokolade, s naglaskom na nove trendove sljubljivanja
Cilj manifestacije je predstavljanje proizvođača čokolade, s naglaskom na nove trendove sljubljivanja

Brtonigla, dobro poznata i priznata enološka destinacija i prva članica međunarodne Udruge “Gradovi vina” – “Citta’ del vino”, u kojoj se realizira preko 10% ukupne proizvodnje vina u Istri, idealna je za uzgoj vinove loze zahvaljujući upravo svojem položaju - na brežuljcima izloženima suncu, istovremeno uz blagu mediteransku klimu koju osigurava blizina mora. Raznolikost četiriju vrsta zemalja (crvene, crne, sive i bijele) koje se nalaze sve jedino na području općine Brtonigla, jamči jedinstvenost kvalitete, ali i različitost okusa vina ovoga područja.

Manifestacija Chocco & Wine Fest koji će se održati u subotu, 16. veljače 2013. godine, u Brtonigli biti će u znaku bogatstva eno-gastronomskih okusa, od visokokvalitetnih vina, maslinovog ulja, sira, meda i lavande, koji će po prvi puta u Istri biti sljubljeni s adutom ovog festivala – čokladom. Kvaliteta cijenjenih proizvoda plodova i blagodati zemlje naveliko je prepoznata i stoga zaslužuje posebno mjesto u cjelokupnoj promociji običaja i tradicije te rada stanovnika lokalnog područja. 

Cilj manifestacije je predstavljanje proizvođača čokolade, s naglaskom na nove trendove sljubljivanja, kako s vinom i maslinovim uljem, tako i s ostalim tipičnim proizvodima našega kraja kao što su tartufi, lavanda, med i sir...

U sklopu festivala radionice i 3. Brtonigla Adventure trekk

U sklopu festivala održat će se i “3. Brtonigla Adventure trekk”, sportski program organiziran od strane Sportske udruge “Trickeri” iz Pazina, koji svake godine privuče više od 200 sudionika iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Odabran je upravo taj dan za utrku kako bi se pokazalo da “sport i čokolada idu zajedno” te će se tom prilikom sudionicima podijeliti čokoladne delicije izrađene od učenika Gospodarske škole iz Buja pod vodstvom prof. Ljiljane Schiavuzzi.

Manifestacija će se održati u prostorijama budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva, u Brtonigli, na adresi Mlinska 2. Sve radionice izrada slastica će se održati također u sklopu budućeg Muzeja vina, u prostorijama konobe i enoteke “Zenon”. Nositelji cijelog festivala su proizvođači čokoladica i slastica na bazi čokolada i vinari gdje će posjetitelji svakako moći degustirati sve delicije, ali i kupiti što im zapne za nepce. U sklopu festivala će kao atrakcija zasigurno biti velika čokoladna fontana te poznati talijanski kipar Stefano Comelli koji će od velike kocke čokolade “isklesati” masku boga Dioniza.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa