U sklopu poslovnog usavršavanja Start me up mladi posjetili TDR

0

U sklopu programa Poslovnog usavršavanja mladih Start me up 2011, koji financira Istarska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli OET „dr. Mijo Mirković“ i Start up udrugom za poticanje poduzetništva i zapošljavanja mladih ljudi, 9. studenog  polaznici edukacije su zajedno s voditeljima posjetili tvornicu TDR-a u Kanfanaru. Polaznici edukacije odabrani su provedbom natječaja, čime je selekcija rezultirala odabirom 20 iznimnih mladih ljudi, koji su svojim radom u potpunosti opravdali odabir. U sklopu posjete TDR-u polaznicima su Adris grupu predstavili direktorica ljudskih potencijala Daria Puhar, stručna suradnica u odnosima s javnošću Kristina Miljavac i Marko Pokrajac iz kontrolinga. Stručnjaci Adris grupe približili su polaznicima poslovanje kompanije, savjetovali ih o izazovima poslovnog svijeta, iznijeli svoja osobna iskustva, približili im selekcijski postupak prilikom zapošljavanja. Sandi Božac, voditelj proizvodnje u TDR-u zajedno s kolegama Nenadom Božcom i Roberom Zubanom poveo je studente u razgledavanje pogona TDR-a. Polaznici edukacije razgledali su cijelu tvornicu i stekli nova znanja o postupku skladištenja i obrade duhana, te načinu izrade i pakiranja cigareta.

Polaznici su tijekom provedbe programa posjetili Holcim Koromačno, Hrvatsku gospodarsku komoru, Obrtničku komoru i Istarsku županiju, u čijim je prostorima održano predstavljanje Upravnog odjela za gospodarstvo i Hrvatske udruge poslodavaca. Polaznicima će se tijekom edukacije predstaviti poslodavci P.P.C. Buzet i Istra informatički inžinjering. Ovakav interaktivni oblik rada s poslovnim svijetom omogućit će polaznicima da usavrše svoja znanja kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

U dosadašnjim predavanjima polaznicima su približena relevantna znanja koja će iskoristiti u razvoju poslovne karijere i profesionalnom usavršavanju. Interaktivne radionice, treninge i predavanja održali su vrsni stručnjaci s područja poslovne ekonomije, timskog rada, komunikacijskih i prezentacijskih vještine, leadershipa, selekcije ljudskih potencijala, marketinga, osnova financiranja i budžetiranja, te izrade poslovnog plana. Navedena predavanja održali su Neda Janovski, Duško Radulović, Alen i Barbara Marot iz Edukacijsko savjetodavnog centra Optimum, Dean Učkar i Robert Zenzerović.

Najveća vrijednost programa su mladi, ambiciozni ljudi koji ovom edukacijom ulažu u svoj profesionalni razvoj. Polaznica programa Sara Klarić u par redaka sročila je vrijednost programa: „Prijavila sam se na edukacijski program Poslovno usavršavanje za mlade Start me up 2011 jer mi on predstavlja izvrsnu priliku da nadogradim i usavršim svoja znanja, vještine i kompetencije stečene tijekom dosadašnjeg obrazovanja i sudjelovanja u raznim znanstveno-istraživačkim projektima. Teme radionica i seminara su relevantne, zanimljive i aktualne, što me uz moju ambiciju i želju za napredovanjem dodatno motiviralo da se prijavim. Izvrsna organizacija, ugodna i poticajna atmosfera te praktičan pristup rješavanju poslovnih problema na dosadašnjim radionicama i seminarima oduševili su me. Svakako želim istaknuti i odličan izbor predavača koji su mladi, profesionalni, iskusni, puni entuzijazma i kreativnih ideja te vrlo opušteni u pristupu polaznicima programa. Uvjerena sam da ću kroz ovaj edukacijski program, koji je vrijedan svake pohvale i priznanja, proširiti svoje vidike i unaprijediti pristup novim projektima i radnim aktivnostima”, kazala je Sara Klarić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA