Objavljena javna nabava

Obnovit će se Park istarskih velikana u Pazinu

0

U elektroničkom oglasniku javne nabave 1. veljače objavljena je Dokumentacija o nabavi za postupak javne nabave za Izvođenje radova na rekonstrukciji i uređenju Parka istarskih velikana. Postojeći park uredit će se tako da će se unutar postojećeg ambijenta i vrijednog biljnog fonda postaviti i novi kvalitetniji sadržaji.

Trenutno predmetni prostor funkcionira kao centralni gradski park, u kojem je smješteno 12 skulptura (biste na postoljima) istarskih velikana i centralna memorijalna skulptura. Park trenutno ne zadovoljava potrebe djece i građana, te  se izvođenjem radova na rekonstrukciji i uređenju, osim krajobraznog uređenja parka planira  prostor za novo dječje igralište i fontanu.

Zadržat će se i njegov memorijalni karakter renoviranjem skulptura istarskih velikana. Krajobraznim rješenjem, predviđa se tzv. osjetilni park. Sadnjom raznovrsnog bilja i ukrasnog grmlja, te njihovim razmještajem na osnovu boje cvata ili plodova, kao i mirisa, stvorit će se posebne zone različitih karaktera, koje unutar samog parka tvore mikro ambijente mirisa, sjena i boja.

 

Dva glavna fokusa događanja unutar parka su platoi s klupama u južnom dijelu parka te drveni plato s podnom fontanom na sjevernom dijelu.

Između tih fokusa postavljat će se šljunčane staze parka, sugerirajući moguće različite scenarije doživljaja, u ovisnosti o odabranoj stazi. Ovim projektom želi se pojačati korištenje parka kao centralne zelene oaze za druženje, igru i opuštanje u Gradu Pazinu.

Procijenjena vrijednost nabave radova iznosi 1.950.000 kuna bez PDV-a, a rok za dostavu ponuda je 19. veljače do 12 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa