Porečki HDZ: IDS kupuje članove drugih stranaka

0
Konferencija za medije porečkog HDZ-a
Konferencija za medije porečkog HDZ-a

"IDS, iako su trenutna stranka na vlasti, i dalje prisvaja vijećnike drugih stranaka, primjerice HDZ-a Lovra Šimića. Bože mili, velike li ljubavi između HDZ-ovca Lovra Šimića, donedavnog vijećnika u gradskom vijeću ispred HDZ-a Poreč, i lokalnih šerifa IDS-a, da su se mogli naći na zajedničkoj platformi, to jest da izvjesni vijećnik naglo promjeni političko opredjeljenje", komentirali su iz Gradskog odbora HDZ-a Poreč na konferenciji za medije 12. veljače, kako kažu, Šimićevo iznenadno napuštanje stranke i birača.

"Takvo što, da nije žalosno, bilo bi smiješno, a budući da nije smiješno, izaziva ozbiljne sumnje u krajnje namjere toga postupka", poručili su iz HDZ-a.

Iz porečkog HDZ-a, naime, smatraju kako su, s obzirom da je supruga našeg bivšeg vijećnika zaposlena u gradskoj tvrtci Usluga d.o.o , a koja je direktni talac lokalne stranačke politike IDS-a, i Šimićeve namjere istog karaktera. "IDS na ovim gradskim prostorima koristi svoj monopol za oslabljivanjem svih drugih", smatraju u HDZ-u. Isto tako, mišljenja su u HDZ-u, IDS je uspio kupiti i SDP-ovog vijećnika Arduina Matoševića zaposlivši ga kao savjetnika u gradskoj tvrtci Usluga d.o.o.

Kupnja HDZ-ovih članova ponudom mrkve i batine

"Naivan politički promatrač ne bi u tomu ništa vidio čudnog ni novog, budući da se takva praksa u hrvatskoj politici već odavno utemeljila. Otkuda takav napad na članstvo HDZ-a", pitaju se. Prema mišljenju porečkog HDZ-a,odgovor na to pitanje ležu u činjenici da upućeni, a među njih ubrajaju i IDS, imaju saznanje da su se u lokalnom HDZ-u pojavili novi ljudi u vodstvu koji se žele baviti poštenim političkim radom, da žele djelovati i obnoviti utjecaj birača na ovom području te ne iznevjeriti povjerenje koje im je dano, u prilog tome, kažu, ide činjenica da su učlanjena 63 nova člana.

Na konferenciji za medije porečki HDZ ustvrdio je kako IDS iz straha nastavlja prljavu političku igru sa željom da to u začetcima onesposobi. "IDS pokušava baviti kupnjom lokalnih članova HDZ-a, a prirodno služeći se ponudom mrkve i batine prema istima i tako se nadaju da će naštetiti napredujućem HDZ-u koji se bori za boljitak građana", rečeno je na konferenciji za medije.

"Vladajuća stranka je u panici zbog raskola u vlastitim redovima", smatraju u HDZ-u. "Želimo upoznati javnost, a posebice HDZ-ovo biračko tijelo, i one birače koji dekliniraju HDZ-ovoj opciji s navedenim činjenicama. Sve navedeno je lako provjerljivo svakom onom koji je zainteresiran za ovu problematiku", poručili su iz Gradskog odbora HDZ-a Poreč.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa