Pula: Privremena regulacija u dijelu Amfiteatarske

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Kao što je bilo  najavljeno, u sklopu nastavka radova po projektu rekonstrukcije javne rasvjete u Carrarinoj Ulici i Ulici sv. Ivana, izvođač radova s radovima zamjene rasvjete započinje u Ulici sv. Ivana zbog čega se u dijelu predmetne i Amfiteatarske ulice uvodi privremena regulacija prometa i to do kraja ovog mjeseca.

Podsjetimo, projekt osvjetljenja gradskih bedema uz Carrarinu i rekonstrukcija postojeće rasvjete u Ulici sv. Ivana kao i u samoj Carrarinoj ulici, obuhvaća postavu ukupno 13 novih rasvjetnih tijela na stupove visine 10m, te 2 rasvjetna mjesta sa po jednom svjetiljkom i stupom 12m te dva rasvjetna mjesta s reflektorima na fasadi.

Rasvjetnim tijelima bit će moguće upravljati čime Grad nastavlja s učinkovitim korištenjem smart tehnologije. Novom rasvjetom će se postići bolja osvijetljenost prometnih površina uz manju potrošnju energije i smanjenje bliještanja čime će rasvjeta u potpunosti biti spremna i prilagođena za upravljanje sukladno odredbama novog Pravilnika o zonama rasvijetljenosti, dopuštenim zonama rasvjetljavanja i načinima upravljanja rasvjetnim sustavima. Veći broj stupova bit će postavljen na već postojećim pozicijama stupova javne rasvjete.

 

Nadalje, a slijedom spomenutog osvjetljenja gradskih zidina istaknimo njihovu adekvatnu prezentaciju zahvaljujući postavi podnih svjetiljki te će dodatno Dvojna vrata biti osvijetljena i putem LED reflektora sa rasvjetnog stupa. Za izvođenje svih navedenih radova vrijednih gotovo 1,4 milijuna kuna s uključenim PDV-om, Grad Pula je proveo postupak te sklopio Okvirni sporazum s izvođačem radova – pulskom firmom Vintijan.

Ovom prilikom mole se vozači na dodatan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa