ivana kuha za vas

Naknap recepti: Najjednostavniji vikend kolač (video)

1

U zdjelu stavimo 3 jaja te ih dobro pomiješamo. Zatim dodamo šećer i vanilin šećer te sve zajedno sjedinimo. Potom su na redu mlijeko i ulje nakon kojih opet pomiješamo smjesu. Za kraj postepeno dodamo brašno te prašak za pecivo. (Dodamo ih kroz sito kako bismo izbjegli grudice.) Smjesi još dodamo naribanu koricu limuna te ju prebacimo u namašćeni kalup dužine otprilike 28 cm i visine 4 cm. (Standardni kalup za kruh.) To sve ide u zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva otprilike 40 minuta (Probajte test čačkalicom da vidite ako je gotovo).

U međuvremenu postepeno miješamo i zagrijavamo komadiće bijele čokolade na štednjaku. Kad smjesa postane homogena maknemo lončić sa strane i pustimo da se ohladi.

Kad se biskvit ohladi (nakon otprilike 15-20 minuta) prelijemo s bijelom čokoladom. Ovaj kolač je idealan kao vikend desert kad želimo nešto brzo, jednostavno i osvježavajuće.

Sastojci

Za biskvit:
3 jaja
250 ml mlijeka
100 ml biljnog ulja
350 g brašna
130 g šećera
1 vanilin šećer
5 g praška za pecivo
Žlica maslaca za namastit kalup (ako ga nemate pri ruci možete i uljem)

Za preljev:
80 ml mlijeka
150 g bijele čokolade

Zašto napravit ovaj kolač za vikend?

* Šanse su 99% da imamo sve sastojke doma (osim moža bijele čokolade).
* Ponekad je dobro uzeti pauzu od mađarica iz Lidla, sve je u balansu.
* Fotogeničan je za objavit na Instagramu.

Ivana Knapić, studentica II. godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i uspješna istarska sportašica, najprije kao rukometašica, a potom atletičarka, višestruka prvakinja Hrvatske u trčanju na 600 metara, široj javnosti nešto je manje poznata po još jednoj svojoj strasti – kulinarstvu. Osim što svoje recepte predstavlja na Instagramu, Ivana će svake subote video snimke s pripremama jednostavnih i jeftinih recepata sa istarskim sastojcima objavljivati i na našem portalu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa