Najlakša skija na svijetu s dizajnom Studia Sonda osvojila dvije prestižne svjetske nagrade

0
Sean Poropat i Jelena Šimnović iz Sonde (Foto: Paola Albertini)
Sean Poropat i Jelena Šimnović iz Sonde (Foto: Paola Albertini)

Elanova Skija Delight u čijem  razvoju uz Elanov R&D odjel sudjeluju i Studio Sonda iz Hrvatske i GIGO iz Slovenije, ujedno i najlakša skija na svijetu, dobitnica je dviju važnih međunarodnih nagrada u svijetu sporta: ISPO nagrade najvećeg međunarodnog sajma sporta i sportske opreme, te X Plus Awarda za visoku kvalitetu, dizajn i funkcionalnost.

ISPO Munich sajam već je preko četrdeset godina vodeći međunarodni sajam sporta. U 2013. g održan je u prvom tjednu veljače, kada je proizvode preko 2.300 izlagača iz cijeloga svijeta, posjetilo prosječno 80.000 posjetitelja iz preko 100 zemalja. Glavni kriteriji ISPO žirija za odabir najboljih proizvoda jesu upravo dizajn, inovativnost, funkcionalnost te ekološka odgovornost.

Plus X Award također je njemačko odličje je koje nagrađuje inovativne tehnologije sportskih i lifestyle proizvoda, a koji moraju zadovoljavati uvjete visoke kvalitete, biti funkcionalni i primjenjivi u budućnostii te imati prodoran dizajn kako bi uopće ušli u selekciju i bili podvrgnuti žiriranju koje vrši više od 130 članova, u procesu koji traje nekoliko tjedana. U kategoriji "High Quality" nagrađuje se inzistiranje proizvođača na kvaliteti koja je postojana i trajna te u kontrastu s nusproduktima masovne proizvodnje. Priznanje Plus X u kategoriji “Design” vrednuje funkcionalan, ali i prepoznatljiv dizajn  koji uspješno prodire do korisnika.

Pored dizajna koji, osim estetike, ima i zadatak isticanja novih Elanovih tehnologija za lakše skijanje, Studio Sonda za skiju Delight osmislio je i promidžbeni kampanju, baziranu na statistici kako prosječna torbica koju žene svakodnevno nose teži između 1,5 i 4,0 kg, dok par Delight skija teži manje. Već osmu uzastopnu sezonu Studio Sonda i Elan rade na razvoju ženske kolekcije skija. Suradnja započeta inicijalno samo u grafičkom dijelu, unatrag tri godine razvila se u timski rad kojeg je rezultat Elanov LIGHT SKIING projekt za žene, posvećen zadovoljenju specifičnih ženskih potreba na snijegu.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA