Mikela Ristoski u izboru za paraolimpijca desetljeća

0

– Allianz Hrvatska i  Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO), povodom desetogodišnje suradnje pozivaju javnost da glasom na http://www.allianz.hr/paraolimpijci  podrže svoje paraolimpijske miljenike u izboru za najbolju paraolimpijku ili paraolimpijca desetljeća. Svi nominirani sportaši i sportašice imaju jednu zajedničku karakteristiku - u proteklom desetljeću osvojili su medalju na Paraolimpijskim igrama. Riječ je o jedanaest iznimnih parasportaša koji su svojim kontinuiranim radom i rezultatima Hrvatsku upisali na svjetsku kartu paraolimpijskog sporta. Među nominirani sportašima svoje mjesto je našla i sportašica iz Pule, paraolimpijka Mikela Ristoski.

Mikela Ristoski u svojoj kolekciji ima paraolimpijsko, svjetsko i europsko zlato. Naša slavna paraolimpijka iz Pule u kategoriji sportaša s intelektualnim poteškoćama inspiracija je mnogima. Ne samo sportašima s invaliditetom, već i onima bez invaliditeta.

 

Mikela Ristoski je u proteklom desetljeću postigla je nevjerojatne uspjehe te je jedna od rijetkih atletičarki koja se može pohvaliti s naslovom paraolimpijske (2016.), svjetske (2011., 2017.) i europske (2014.) prvakinje. Mikela je 2012. u Londonu na paraolimpijskim igrama osvojila i brončanu medalju, te je postala i svjetska prvakinja u troskoku 2015.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti medalje sa svjetskih prvenstava (srebro 2015., bronca 2013. i 2019.) te s europskih prvenstava (srebro 2016. i bronce 2012. i 2018.). Mikela je u proteklom desetljeću čak pet puta (2012.,2015.,2016.,2017. i 2019.) izabrana za sportašicu godine po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Glasajte za svog miljenika. Svoj glas možete za Mikeulu možete dati do četvrtka 28. siječnja 2021. na mrežnoj stranici http://www.allianz.hr/paraolimpijci gdje ćete naći i pojedinačne rezultate nominiranih sportaša i sportašica

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa