Fotografije Vesne Janko Finderle u lovrečkoj galeriji Placa

0
Vesna Janko Finderle je prošlogodišnja pobjednica foto-natječaja PhotoCITY za najbolju kolekciju (Foto: Manuel Paljuh)
Vesna Janko Finderle je prošlogodišnja pobjednica foto-natječaja PhotoCITY za najbolju kolekciju (Foto: Manuel Paljuh)

Vesna Janko Finderle, prošlogodišnja pobjednica foto-natječaja 'PhotoCITY' za najbolju kolekciju, imala je prigodu ove subote okupiti velik broj znatiželjnika u prekrasnu lovrečku galeriju  'Placa' i pokazati svoja sjećanja i uspomene kroz fotografski izričaj postavom iz svog opusa.

Ovo je autoričina prva samostalna izložba, koja je privukla ogroman broj posjetitelja, a uloženim trudom u postavljanju ove izložbe pokazuje svoj potencijal u kreativnom i fotografskom izričaju.

U prepunoj galeriji, Kristian Macinić, predsjednik lovrečke udruge zaljubljenika u fotografiju KAF, ujedno i predstavnik organizatora izložbe, uvodno je obrazložio način na koji je prošlogodišnja pobjednica foto-natječaja osvojila samostalnu izložbu kao nagradu, napomenuvši da je upravo u tijeku izbor ovogodišnjih pobjednika foto-natječaja 'PhotoCITY' koji je okupio 280 autora iz 49 zemalja svijeta i sa svih kontinenata.

Otvorenje izložbe (Foto: Manuel Paljuh)
Otvorenje izložbe (Foto: Manuel Paljuh)
U nastavku je načelnik Općine Sveti Lovreč Silvano Matošević pozdravio sve prisutne, zaželivši svima ugodan doživljaj u lovrečoj galeriji. Riječ je zatim uzela profesorica Gordana Restović, autorica predgovora prigodnog kataloga ove izložbe, te nadahnutim riječima uvela posjetitelje u ovu jedinstvenu priču, prožetu osobnim sjećanjima autorice.

Ime izložbe, time i teme je 'memories' (uspomene), promišljeno i sa puno stila, galerija je upravo odisala atmosferom prisjećanja na neka prošla vremena, jer pored samih slika, galerija je detaljima postavljenim uz slike, pobliže dočaravala djetinjstvo i djevojačku dob, vrijeme odrastanja i predmete koji upravo asociraju na drage uspomene iz djetinjstva.

Autorica je prilikom otvaranja zahvalila svojoj porodici, prijateljima i svima koji su pomogli u realizaciji ove izložbe, a nije skrivala ni sreću i zadovoljstvo velikim odzivom publike. Vesna Janko Finderle je ovu izložbu posvetila svom preminulom ocu, koji je upravo na dan otvaranja prije 4 godine zauvijek zaklopio oči. Postav izložbe moći će se razgledati do 21. veljače, svakim radnim danom, te uz telefonsku najavu.

Prepuna galerija (Foto: Manuel Paljuh)
Prepuna galerija (Foto: Manuel Paljuh)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa