poslušajte intervju

Biskup Milovan o Slučaju Dajla, pandemiji i svojoj službi

0
Mons. Ivan Milovan u pulskoj Župi sv. Ivana Krstitelja tijekom svečanog misnog slavlja (foto: Porečka i pulska biskupija)
Mons. Ivan Milovan u pulskoj Župi sv. Ivana Krstitelja tijekom svečanog misnog slavlja (foto: Porečka i pulska biskupija)

Biskup u miru mons. Ivan Milovan ove godine obilježio je obljetnicu biskupskoga ređenja. Tim povodom pristao je na snimanje razgovora za potrebe Tiskovnog ureda Porečke i Pulske biskupije, a kojeg možete poslušati ovdje. Biskupija posljednjih mjeseci iščekuje novog ordinarija. U tom kontekstu mons. Milovan se u razgovoru prisjeća vremena svog imenovanja i biskupskog ređenja.

 

Nadalje, progovara o tome kako je bilo preuzeti biskupiju nakon mons. Antuna Bogetića. Biskup Milovan odao je što je bilo najljepše, a što najteže u tih 22 godine njegovoga biskupskoga služenja. Spominje Euharistijski kongres 2000. godine u Areni, Susret hrvatske katoličke mladeži 2006. te beatifikaciju bl. Miroslava Bulešića, no prisjeća se i slučaja Dajla, kao i gubitka pojedinih svećenika koji su mu bili bliski suradnici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa