Od Rapca do Tara: 30-godišnjak u pola godine počinio sedam kaznenih dijela

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Djelatnici porečke, pazinske i labinske policije su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom s područja Poreča utvrdili osnove sumnje da je počinio sedam kaznenih djela i to pet krađa i dvije teške krađe provaljivanjem od čega jednu u pokušaju.

Muškarca se sumnjiči da je u periodu od 21. lipnja prošle godine do 6. veljače ove  godine u turističkom naselju u Rapcu, iz mobilne kućice ukrao digitalni fotoaparat i dva mobitela. Potom je u dva navrata u turističkom naselju u Taru iz dvije mobilne kućice ukrao torbu s novčanikom i novcem, zlatni nakit, navigacijski uređaj te mobitele, ručni sat i digitalni fotoaparat.

Također ga se sumnjiči da je dvije krađe počinio u autokampu u Funtani gdje je iz dvije mobilne kućice ukrao novac iz novčanika, te mobitele, ručne satove, sunčane naočale i štap za pecanje. Navedenim kaznenim djelima oštetio je strane državljane za više desetaka tisuća kuna.

U području Tinjana, muškarac je provalio u obiteljsku kuću iz čije unutrašnjosti nije ništa ukrao jer ga je u tome spriječio vlasnik 62-godišnjak iz Tinjana. Kazneno djelo teške krađe provaljivanjem počinio je na adresi Podupci u Poreču kada je provalio u stan 56-godišnjaka iz Poreča i iz unutrašnjosti ukrao razne predmete među kojima zlatninu i prijenosno računalo oštetivši ga za veći novčani iznos.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, muškarac je 7. veljače oko 23 sata priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa