Labinski mališani obradovali umirovljenike u rovinjskom Domu

0
Desanka Persi, umirovljena socijalna djelatnica
Desanka Persi, umirovljena socijalna djelatnica

Mališani Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac iz Labina i njihove odgajateljice u prošloj su godini izrađivali božićne čestitke kojima su obradovali mnoge umirovljenike u domovima za starije i nemoćne osobe. Tako su neke od čestitki izrađene i ispisane malim ručicama stigle i na adresu rovinjskog Doma za starije osobe 'Domenico Pergolis', u kojem boravi petero osoba s Labinštine. Među njima je i bračni par iz Rapca Desanka i Dino Persi, koji su već niz godina korisnici rovinjskog Doma.   

„U srce su me posebno dirnule čestitke djece iz našeg dječjeg vrtića, jer su zbilja napravljene s puno mašte, ispisane kako je tko znao. Čestitke smo dobivali od svugdje, od studenata iz Kopra i Slavonije, ali i od naše djece, koje su me posebno dirnule, s obzirom da smo zbog pandemije uglavnom zatvoreni i bez posjeta. Iako je ove godine zbog virusa izostao posjet gradonačelnika Rovinja Marka Paliage, iz Grada Rovinja su nas obadovali lijepim darovima. U Dom je stiglo 160 prekrasnih paketa, a tako je i za ostale blagdane“, rekla nam je u telefonskom razgovoru Desanka Persi, umirovljena socijalna djelatnica, čiji je suprug Dino radio kao ekonomist. Odmah nam je rekla i da su svi dobrog zdravlja.

„Ovdje su poduzete sve epidemiološke mjere i kod nas nema oboljelih. U Domu je dobro, osoblje vrlo korektno, higijena je na visini, u što su se mnogi naši dragi gosti mogli uvjeriti. Ove je godine bila iznimna situacija, ali redovito nas posjećuju Dinovi bivši djelatnici, kao i moje kolege iz labinskog Centra za socijalnu skrb. Rado bih pozdravila direktora Jedinstva Elvina Kršulju, koji nas je do ove pandemije redovito posjećivao i darivao u vrijeme blagdana“, kazala nam je Desanka te poslala čestitke svim svojim sugrađanima. (Divna Knežević)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa