Grad Umag osigurao brze testove za nastavnike i odgajatelje

0

Nakon kraće zimske stanke, umaški učenici i polaznici dječjih vrtića ubrzo se vraćaju natrag u škole i vrtiće. S obzirom na specifičnosti organizacije rada predškolskih i osnovnoškolskih ustanova, kao i na trenutnu epidemiološku situaciju na području Istarske županije, Grad Umag je, radi sigurnosti zdravlja polaznika i djelatnika svojih ustanova, samostalno nabavio brze antigenske testove. Istima će prije početka drugog polugodišta i potpuno besplatno biti testirani svi zaposlenici umaških vrtića i osnovnih škola.

Cilj brzog testiranja je, prije ponovnog susreta djelatnika umaških vrtića i osnovnih škola s polaznicima i učenicima, spriječiti eventualni unos virusa Sars-Cov2 u ustanove te zaštita naših najmlađih sugrađana.

 

Testiranje će provesti djelatnici umaške ispostave Nastavnog zavoda za hitnu medicinu te glavni umaški epidemiolog Damir Leka, a brzi antigenski testovi nabavljeni su u suradnji s poduzećem Medical & Pharm trading iz Pule po nabavnoj cijeni od 56,25 kn.

Kako vrtići otvaraju svoja vrata već u ponedjeljak, ovaj će se vikend vršiti testiranje svih djelatnika i zaposlenika umaških vrtića Girotondo i Duga, dok će nastavnice i nastavnici doći na red krajem idućeg tjedna, a prije početka novog polugodišta. Ujedno, važno je napomenuti kako je Grad Umag nabavio ukupno 1000 testova, stoga će se dio spomenutih brzih testova uručiti na korištenje i zainteresiranim umaškim liječnicima opće prakse ne bi li se u što kraćem roku reagiralo na potencijalne zaraze među stanovništvom.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/ICA

Do: 27.01.2021.

VIŽINADA-VISINADA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA